Nadal, Federer, Đoković
EPA/Nic Bothma
Nadal, Federer, Đoković

EPA/Nic Bothma

Nadal, Federer, Đoković, Foto: EPA/Nic Bothma

Dominacija "velike trojke" svetskim tenisom najbolje se ogleda na grend slemovima. Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer suvereno vladaju u poslednjih desetak godina, ali Stefan Edberg smatra da bi uskoro to moglo da se promeni. Legendarni švedski teniser naslućuje ko bi mogao prvi da "rani" Srbina, Švajcarca i Španca. 

- Tim može da se nosi sa "velikom trojkom" – Novakom Đokovićem, Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. To je pokazao na prethodnom Australijan openu, ali i Rolan Garosu, gde ga je dva puta u finalu savladao Nadal. Pokazao je da je vrlo lako mogao da osvoji Australijan open ove godine. Da nema Rafe, do sada bi osvojio i Rolan Garos. Rekao bih da je on verovatno najbliži velikoj trojci - rekao je Edberg.

Postoje međutim i oni koji tvrde da su baš propuštene šanse da osvoji već najmanje jedan grend slem dokaz da Tim nema dovoljno kvaliteta i mentalne snage za proboj u sam vrh. 

- Istovremeno, Zverev je pokazao veliki potencijal, malo je izgubio put, ali ne treba mu mnogo da se vrati. Cicipas takođe kuca na vrata, tu je. Mogao bih da dodam još nekoliko igrača, ali Tim mi je prvi u ovom trenutku. U poslednjih 10-12 godina tri-četiri igrača dominiraju tenisom, osvajaju sve Gren slem titule - dodao je legendarni Šveđanin.

PROČITAJTE JOŠ: