Novak Đoković - Danil Medvedev
Tanjug/AP
Novak Đoković - Danil Medvedev

Tanjug/AP

Novak Đoković - Danil Medvedev, Foto: Tanjug/AP

Za sreću nekada nije potrebno mnogo, dovoljna je samo jedna slika, slika koja će petorica dečaka pamtiti do kraja života. Ponovo je u glavnoj ulozi bio Novak Đoković lično i ponovo nije razočarao već je učinio to da mališani osete ponos i neopisivu sreću.

O čemu se zapravo radi... Školarci, dečaci koji pohađaju četvrti razred Osnovne škole "Duško Radović" pre nekoliko dana dočekali su da upoznaju možda i najboljeg srpskog sportistu ikada. Sve se zapravo desilo tako iznenada i potpuno neočekivano.

- Sve se desilo iznenadala. Dečaci su se šetali kroz naselje Fontana na Novom Beogradu i odjednom su videli Novaka Đokovića kako ulazi u jednu kliniku. Odlučili su da ga čekaju koliko god je potrebno, znali su i oni da se takva šansa ne pruža baš svaki dan - ispričao je za "Alo!" Marko Grubelić (40), nekadašnji fudbaler Metalurga iz Donjecka i stric jednog od dečaka, Viktora Grubelića.

Trud se ubrzo isplatio...

- Čekali su sat vremena da Novak izađe i konačno ga ugledali. Odmah su pojurili da pitaju za fotografisanje. Đoković je, naravno, prihvatio i oduševio mališane. Još jednom je pokazao kakva je ljudina - dodaje bivši mladi reprezentativac Srbije.

Novak Đoković i mališani

Privatna arhiva

Novak Đoković i mališani, Foto: Privatna arhiva

Kako nam je Marko ispričao, dečaci su "odlepili" od sreće nakon što su sreli Đokovića. Odmah nakon susreta sa prvim teniserom planete pozvali su roditelje da se pohvale, a odlučili su i da se počaste i proslave kako dolikuje.

- Odmah su pozvali da nam ispričaju šta se desilo. Čak su tražili i novac kako bi otišli do "Mekdonaldsa" i proslavili poseban dan za njih. Malo je reći da su bili oduševljeni - nastavlja Grubelić.

Marko Grubelić sa suprugom

Privatna arhiva

Marko Grubelić sa suprugom, Foto: Privatna arhiva

Međutim, kada je upoznao dečake, Novaka je nešto posebno iznenadilo i nasmejalo.

- Nole se oduševio kada je čuo da se jedan od dečaka preziva Đoković. Tako su se na jednom mestu našli Nikola i Novak Đoković - zaključio je uz osmeh Marko Grubelić.

PROČITAJTE JOŠ: