Nole razbio Nadala  sa 6:4, 6:2
Profimedia
Nole razbio Nadala  sa 6:4, 6:2
Nole razbio Nadala sa 6:4, 6:2, Foto: Profimedia

 

Novak Đoković i Rafael Nadal odigrali su juče meč u Bangkoku (6:4, 6:2), u sklopu promocije Tajlanda, a svetski broj jedan jedva je uspeo da se izbori sa armijom obožavatelja, jer je Srbin i te kako popularan u Aziji.


Aktuelni svetski broj jedan i nekadašnji lider na ATP listi posetili su i Njegovo kraljevsko veličanstvo Bumbibola Aduliadoja, kao i premijera Tajlanda Žen Prajuta Čan-O-Čaoa, da bi onda uzeli rekete u ruke i pokazali šta sve znaju na terenu. Dok će Rafa posle Bangkoka praviti planove kako da se dogodine vrati u velikom stilu, Novaka očekuje paklenih mesec dana.

Božanstvo u  Tajlandu: Đoković
Božanstvo u Tajlandu: Đoković, Foto: Tanjug/AP

 

Prvo će braniti titulu u Pekingu, gde nikada u karijeri nije izgubio meč, a zatim ga očekuje Šangaj, gde je prošle godine zaustavljen u polufinalu. Posle azijske turneje sledi povratak u Evropu, prvo Pariz, gde takođe brani titulu, a onda i završni masters u Londonu, gde je prošle godine trijumfovao u finalu nad Federerom, odnosno Švajcarac je predao meč. Ukupno, Đoković do kraja godine brani 3.360 ATP poena, ali će bez obzira na rezultate 2015. godinu završiti kao broj jedan.

Komentari (1)

Dr Milanče Mitovski

03.10.2015 14:16

Svetski care u tenisu, Novače, bravo. Za mene si jedina svetla tačka i nada mladima u Srbiji da te jednom sustignu. Izvini, ali želeo bih da Srbija ima bar sto mladića, kao što je moj veliki fan Novak Đoković i da se time još više ponosim i dičim. Želim ti svu sreću, tebi lično, tvojoj porodici, a boga mi i fanovima. Srećno ti bilo. Tenis je mnogo laka igra, samo “prebaciš“ loptu preko mreže, e tako vidim tenis kada igra moj favorit Đoković.