Oduševili Italijane: Flavija, Novak, Serena i Fabio
profimedia
Oduševili Italijane: Flavija, Novak, Serena i Fabio

profimedia

Oduševili Italijane: Flavija, Novak, Serena i Fabio, Foto: profimedia

Novak se na terenu našao sa Serenom Vilijams i poznatim teniskim parom iz Italije Flavijom Penetom i Fabiom Fonjinijem. Iako se nisu takmičili, već zabavljali za svoju dušu i dušu publike, prisutni su svakako mogli da vide razne bravure, koje mogu da izvedu samo profesionalni teniseri.

Divim se Tesli, Brensonu i svešteniku

Iako je upravo Novak mnogima idol, i on kao takav ima one kojima se divi. - Ričard Brenson je jedan od njih. Veoma se divim i jednom svešteniku Srpske pravoslavne crkve, kojeg sam upoznao na Svetoj gori, u Grčkoj. Da mogu da biram, Nikolu Teslu bih definitivno pozvao na večeru.

 

U moru osmeha koje je Nole izazvao pred velikim brojem okupljenih najinteresatniji momenat dogodio se kada su na teren izašli parovi, a jedna Noletova reakcija bacila je u senku i nastup čuvenog italijanskog komičara Rozarija Fjorela.

Naime, Nole je igrao zajedno sa Penetom, a naspram njih su se našli Serena Vilijams i Fonjini. Američko-italijanska kombinacija je u taj-brejku došla do pobede od 5:3, a onda je Fonjini, u šali, svoju suprugu Penetu optužio da ga namerno gađala lopticama! Na sve to Novak je reagovao kao pravi džentlmen i zatražio je od svog velikog prijatelja da se izvini i povuče reči. Naravno, sve radi dobre zabave!

I zabavljač i  teniser:  Novak Đoković

profimedia

I zabavljač i teniser: Novak Đoković, Foto: profimedia

Teniska zabava nastavljena je juče, a pored Novaka Đokovića na terenu se našao i Rafael Nadal, koji se takođe bez razmišljanja odazvao pozivu fondacije najboljeg tenisera sveta. Dva dana ranije održana je i humanitarna večera u ambijentu srednjovekovnog zamka Sforcesko u srcu Milana.

 

Među 400 gostiju koji su se prošetali crvenim tepihom našli su se, pored domaćina Novaka i Jelene Đoković, i čuveni modni kreator Đorđo Armani, proslavljeni fudbaleri Milana Paolo Maldini i Andrej Ševčenko, teniserka Serena Vilijams, urednica „Voga“ Ana Vintur i mnogi drugi. Posebnu pažnju je privukla 11-godišnja Zia Iling, koja je otpevala pesmu koju je sama komponovala. Organizovana je aukcija, na kojoj su se vodile velike borbe za ceo dan sa Borisom Bekerom na Vimbldonu, meč sa Novakom i Rafom i mnogobrojne vredne predmete.

Razmišljao sam o kraju posle Rolan Garosa

U intervjuu za „Tenis smeš” Novak Đoković je otkrio koji mu je bio najteži trenutak u karijeri. - Posle poraza od Melcera u četvrtfinalu Rolan Garosa 2010. godine prvi put u karijeri sam osetio tako jaku sumnju i strah od nastavka karijere. To je bila jedna od prekretnica u karijeri.