Novak Đoković
Alo/Marko Metlaš
Novak Đoković

AP/Kamran Jebreili

Novak Đoković, Foto: AP/Kamran Jebreili

Novak Đoković ponovo među Srbima. U svom Beogradu. Sa svojom ekipom, koja mu se iskreno obradovala.

U istom danu po dolasku iz Marbelje, u kojoj je proveo dvomesečni karantin s porodicom, a pošto je odradio trening u svom centru na Dorćolu, Nole je proveo veče sa Jankom Tipsarevićem, Viktorom Troickim, Nenadom Zimonjićem, Dušanom Lajovićem, Filipom Krajinovićem... Staro društvo se okupilo u jednom restoranu da proslavi dolazak na svet Tipsinog sina Noe. Tati je iscepana košulja, kako to običaj nalaže, čime se sam pohvalio na Instagramu, a ni muzika naravno nije izostala.

- Janko je, razume se, bio najveseliji. Bilo je muzike, mnogo pesama se naručivalo - priča za „Alo!“ Nenad Zimonjić, selektor naše Dejvis kup reprezentacije.

Srpski teniseri nisu skrivali radost i zbog prvog viđenja, pošto ih je koronavirus zatočio na raznim stranama.

- Svi mi smo bili u kontaktu, zvali smo jedni druge, dopisivali se, ali nam je ipak prijalo da se okupimo kao nekad - dodaje on.

Uz Nou, zvezda večeri je bio najbolji teniser sveta.

- Uspeo sam da progovorim poneku sa Novakom. Sada smo se prepustili atmosferi, biće vremena za dužu priču. Uglavnom, svi smo srećni što je stigao - poručuje Zimonjić.

Đoković je preksinoć našao vremena i da poseti Skadarliju, da ponovo, posle izolacije u stranoj zemlji, oseti duh boemske četvrti svog rodnog grada.

Zimonjić: Turniri u regionu evociraju uspomene

Teniski svet u regionu je obradovala vest da će se održati serija teniskih turnira koje organizuje Novak Đoković.

- To u meni evocira uspomene na dane kada sam kao pionir putovao širom Jugoslavije. Biće čudno ako ne bude publike, koja se, kao i teniseri, uželela dobrih mečeva. Ja neću putovati na turnire jer ne učestvujem, ali ću pratiti koliko budem mogao - kaže Zimonjić.