Kiki Lesendrić
Foto: Nenad Vujanović
Kiki Lesendrić

Foto: Nenad Vujanović

Kiki Lesendrić, Foto: Nenad Vujanović

Ohrabreni njegovom 36. rekordnom masters titulom koju je nedavno osvojio u Rimu, fanovi Novaka Đoković od danas pa do 11. oktobra (dan finala) navijaće da srpski teniser osvoji 18. grend slem trofej. Među njima je i Zoran Kiki Lesendrić.

Federer se i dalje trese

Diskvalifikacija sa US Opena, smatra Kiki, bila je samo nesrećan slučaj u Đokovićevoj karijeri.

- Život ide dalje. Istina je da bi Novak prišao Federeru na tri svega grend slem titule, ali sam siguran da se Rodžer i pored toga i dalje trese. Pratim sport 30-40 godina, gledao sam tenis u vreme Konorsa, Lendla i drugih, ali trojka Đoković-Federer-Nadal se nikada nije pojavila. A Nole je najbolji među njima i sve će ih prestići.

Osnivač i frontmen „Pilota“, kaže to na početku razgovora za „Alo!“, prati Noletovu karijeru od njenog početka.

Da li će Nole osvojiti Rolan Garos?

 

- Na Novaka sam ponosan od njegove 12. godine. To je dečko koji se rađa jednom u dva veka. U Rimu je igrao relativno loše za svoj standard, a opet je pobedio sve. Neverovatno je koliko je superioran. Oboriće sve rekorde. Došlo je vreme da osvoji Rolan Garos, verujem u to. Osvojio bi i US Open da ga nisu eliminisali - smatra Kiki.

Kume, j*bi ga, oprosti

Antologijski dvoboj Đokovića i Federera u finalu Vimbldona 2019. Lesendrić će, kaže, pamtiti dok je živ.

- Bio sam tada na Zakintosu. Svi oko mene navijaju za Rodžera zbog neke opklade, samo konobarica i ja za Noleta. I toliko sam se udubio u meč da sam zaboravio na kuma koji me je čekao da ga pokupim u luci. Jebi ga, tako je kada igra Nole. Ma njega svi vole, čak i nepristrasni stranci koje poznajem mi govore: „Nole is the best.“

Kiki Lesendrić

N. Vujanović

Kiki Lesendrić, Foto: N. Vujanović

Moje oružje je bekhend

Kiki ističe da je često na terenu za tenis.

- Igram je otprilike pet puta nedeljno. Levoruk sam i, kada sam raspoložen, moje oružje je bekhend. Nedavno sam izgubio od prijatelja Slađana Stojkovića, ali pobedim i ja njega. Savo Milošević je dobar, kao i Igor Miklja, Milan Bošković, Dragan Ćirić... Nemanja Vidić često trenira kod nas, u dobroj je formi, lepo igra za oko.

Kako izgleda kada u društvu pratite njegove mečeve?

- Srećom, ne nerviramo se puno jer iz duela uglavnom izlazi kao pobednik. Obožavam da ga gledam, a to sam činio i uživo mnogo puta, u Njujorku, Australiji i još nekim manjim turnirima. Imam dobro društvo za gledanje Noletovih mečeva, naš sedam-osam se najčešće okupimo kod mene u studiju ili nedaleko odatle u kafani na Adi Ciganliji. To je teniska ekipa koja se i dalje loži gledajući ga.

I Nole se loži na vašu muziku, posećivao je koncerte „Pilota“?

Kiki i Novak

Privatna arhiva

Kiki i Novak, Foto: Privatna arhiva

- Viđamo se često. Dolazi kod mene u studio, gde zajedno sviramo gitaru. Odlično mu ide, talentovan je i svestran momak. Njegovo sviranje ima ritam, zaista mu dobro ide. Sa mnom najviše svira rok, ali i drugi pravci mu leže. Inače, kao svaki pravi Srbin, voli i dobar narodnjak i pop. Od „Bijelog dugmeta“ do Tome Zdravkovića - otkrio je Kiki Lesendrić za naš list.