Novak Đoković
EPA-EFE/ALI HAIDER
Novak Đoković

EPA-EFE/ALI HAIDER

Novak Đoković , Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

Veliko slavlje je danas u porodici Đoković.

Kao da je juče bilo kad je Novak osvojio prvi grend slem u karijeri, Australijan open, a tada je imao samo 21 godinu. Danas, najbolji teniser sveta puni 33! Ozbiljno iskustvo je iza njega, mnogo uloženog truda i strpljenja kako bi došao do velikog uspeha, ali postavlja se pitanje šta će biti po završetku karijere. Ima li srpski tenis Novakovog naslednika?

Iako je uveliko ušao u četvrtu deceniju života, prema rečima iskusnog teniskog stručnjaka Radmila Armenulića, Srbija ne treba da brine zbog toga.

Radmilo Armenulić

Marko Metlaš

Radmilo Armenulić, Foto: Marko Metlaš

- Ne smatram da je Novak na zalasku karijere, on će igrati sigurno do 40. godine! Dokaz da se i u poznim godinama, kad je reč o aktivnom sportu, može držati nivo kvaliteta je i Rodžer Federer - kaže za „Alo!“ Radmilo Armenulić i dodaje:

- Miomir Kecmanović je odličan igrač, tu su i Filip Krajinović i Dušan Lajović koji imaju ispod 30 godina, tako da Srbija ne mora da brine o budućnosti tenisa.

Poznato je da Novak godinama ne jede meso, pa se polemisalo da li to utiče na njegovu igru.

- On baš vodi računa o tome šta unosi u organizam i njegove igre su pokazatelj da mu posebna ishrana prija. Ako ga zaobiđu povrede, može Novak još da pruži tenisu. To što su on, Nadal i Federer uradili, neće se dogoditi još sigurno 30 godina - kaže Armenulić.

TITULE

17 Grend slemovi

34 Masters serija

23 ATP turniri

5 Završni turniri