Novak Đoković
Tanjug/Zoran Žestić
Novak Đoković, Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Srpski teniser Novak Đoković saznao je ime rivala. On će u prvom kolu turnira u Dubaiju igrati protiv Maleka Džazirija iz Tunisa, odlučeno je žrebom u subotu.

Džaziri je trenutno 259. teniser sveta, a u glavnom žrebu se našao zahvaljujući 'specijalnoj pozivnici' organizatora.

Srpski teniser je slavio u jedinom meču protiv 36-godišnjaka iz Tunisa - u Dubaiju 2016. godine.

Biće to prvi meč najboljeg tenisera sveta od osvajanja titule na Australijan Openu.

U drugom kolu potencijalni rival Đokoviću biće Filip Kolšrajber, dok bi u četvrtfinalu prvi teniser sveta mogao da se sastane sa sedmim nosiocem Karenom Hačanovim. Prema poziciji na ATP listi i trenutnoj formi, protivnik u polufinalu mogao bi da bude Gael Monfis.

U istoj polovini žreba je i Marin Čilić, sa kojim će se Novak takmičiti u konkurenciji parova. Hrvat u prvom kolu igra protiv Benoe Pera. Projektovanim žrebom, u drugoj rundi čeka ga Rišar Gaske, a onda Gael Monfis.

Na drugoj strani je Filip Krajinović, kome će rival na startu turnira biti Portugalac Žoao Sousa. Ako bude uspešan, Krajinovića u narednom kolu čeka Andrej Rubljov, pa Fabio Fonjini. U potencijalnom polufinalu igrao bi sa drugim nosiocem Stefanosom Cicipasom.

Turnir u Dubaiju pripada seriji 500, a igra se od 24. do 29. februara za nagradni fond od 2.794.840 dolara. Prošle godine titulu je osvojio Rodžer Federer.