PRIČA O PRVOM SUSRETU NOVAKA I "NJEGOVE TENISKE MAJKE" Jelena Genčić testirala petogodišnjeg Noleta koji joj namršteno odgovorio: "Nećeš zaboraviti moje ime!" (VIDEO)

Sam Novak je isticao da ne bi bio na vrhu sveta da nije bilo nje

Jelena Genčić i Novak Đoković
Jelena Genčić i Novak Đoković, Foto: youtube/AgapeShow

Jelena Genčić je otkrila teniske talente kao što su Monika Seleš, Goran Ivanišević i Novak Đoković!

Upravo je ovo priča o prvom susretu Novaka i Jelene!

"Dok je u kampu bila pauza za ručak, Genčić je prišla dečaku i rekla: 'Zdravo, videla sam da nas gledaš. Da li znaš koji je ovo sport?'. Dečak je odgovorio: ' Da, ovo je tenis, pokušao sam da ga igram pre mesec dana!'. Upitala ga je Jelena potom: 'Koliko imaš godina?'. Novak je odgovorio da ima pet godina! Jelena je potom pozvala malog Noleta da im se pridruži, a ushićeni Noak je rekao: 'Čekao sam da me to pitate, kako bih vam se pridružio!'" - stoji u biografiji Novaka Đokovića koju je napisao Kris Bauvers.

Jelena je bila zadivljena odvažnim malim dečakom: "Dobro, možeš da nam se pridružiš, kako se zoveš?"

Dobila je odgovor u stilu Džejms Bonda: "Novak. Novak Đoković!"

Upitan koliko će ostati na Kopaoniku, Novak je odgovorio: "Ovde sam celog leta. Moja majka i otac rade ovde. Imaju piceriju preko puta teniskog terena!"

Dogovorili su se da se sastanu u dva sata, pošto je ekipa imala ručak. Pre odlaska na obed, Jelena je pozvala ostale trenere i napomenula im je:

"Molim vas gledajte ovog dečaka. Gledajte njegove oči! Došao je sam, bez roditelja, potpuno sam - to je veoma interesantno!"

Jelenin stan na Kopaoniku je bio blizu terena, kad je pogledala kroz prozor videla je malog dečaka sa svojom torbom kako je poranio pola sata! 

"Izvini, zaboravila sam tvoje ime" - slagala ga je Jelena. "Moje ime je Novak. Ne bi trebalo da zaboraviš moje ime!" -  odgovorio joj je petogodišnji Nole!

"Izvini sine, više nikad neću zaboraviti tvoje ime!" - pogledala je ka njegovoj torbi i upitala ga da li ima sve što je potrebno za tenis!

"Imam sve što je potrebno" - rekao je dečak koji je pokazao jedan reket, flašicu vode, dva znojnika, peškir, bananu i tri čiste majice!

"Kako znaš šta ti treba?"  - upitala ga je Jelena, na šta je Novak odgovorio da je video na televizoru: "Video sam Samprasa, Agasija i Edberga". Tada je na televiziji bio Vimbldon.

Jelena Genčić
Jelena Genčić, Foto: Marko Metlaš

"Ko je spakovao tvoju torbu, tvoja majka?" - upitala ga je Jelena. Namršteni Novak joj je odgovorio: "Ja sam spakovao! Ja igram tenis, ne moja mama!"

"Oh Novače, to je druga greška koju sam napravila, molim te mi oprosti" - već tada je Jelena videla šampionski gen i "bezobrazluk" koji Novak ima!

Ostalo je istorija!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi