Novak Đoković
EPA-EFE/ALI HAIDER
Novak Đoković

AP/Kamran Jebreili

Novak Đoković, Foto: AP/Kamran Jebreili

Sećate li se onog 83-godišnjeg čikice iz Zagreba, koji se tokom jedne ankete na Jutjubu proslavio jednostavnim savetom: “Vježbaj, pi*da ti materina!”

Gospodin Toni se nije promenio ni u doba korone. Ostao je vedrog i optimističnog duha, pa je s velikim zadovoljstvom za čitaoce "Alo!" podelio nekoliko korisnih saveta za vežbe u izolaciji, ali se ovog puta direktno obratio i Novaku Đokoviću, najboljem teniseru sveta.

- Uz hrvatskog fudbalera Luku Modrića najviše poštujem vašeg Novaka Đokovića i teško mi je i da pomislim u kakvoj su situaciji ti divni mladići sada kada je čitav sport na planeti stao. Što se Novaka tiče, znam da on ima i bolje i stručnije savetnike od mene, ali imam potrebu da ga podržim i da mu poručim da vježba i da meditira. Da u ovom haosu sačuva telo i razum. Iako je u kućnoj izolaciji, mora da nastavi da trenira u svojoj sobi ako treba. Sve je više “trulih" sportista, sa štakama, koji samo kukaju. On i Luka ne smeju da dozvole da ih ovaj virus demorališe jer su najbolji u svetu, svako u svom sportu - iskreno će Taljat Selmani Toni.

Taljat Selami Toni

Youtube

Taljat Selami Toni, Foto: Youtube

 

Naš sagovornik ima i dodatne metode za koje je ubeđen da podižu moral svakom od nas.

- Nema izgovora, kod kuće sam ostao, ne mnogu da trčim, da treniram. Ima da trčiš! Svakom od nas je dovoljna soba u kojoj može da se radi niz vežbi za noge, za ruke, za glavu. Zaključaš se, pustiš muziku i radiš na svom telu. I ples je raj za čoveka. Igrajte ljudi, budite veseli, jedan je život, ne očajavajte!

U priči o zdravlju Toni posebno ističe jednog političara...

- Putin je super dečko! On obožava sport i zato ni u Rusiji nema kljakavih, bolesnih - s puno strasti će penzioner koga je upoznao čitav region.

Ipak, postoji i državnik koga ne može da smisli.

- Za Trampa me ne pitajte. Tome se je*e za ceo svet. Filozof i trgovac. Samo da za njega ima, a ostale ko šmirgla - zaključuje Toni.

Rođen sam u "šiptariji", živim u Zagrebu, Beograd je kao raj!

Toni uporno ponavlja kako gotovo podjednako voli Hrvate, ali i Srbe. - Isti smo narod, trebalo bi da se više poštujemo. Ja sam pre 83 godine rođen u "šiptariji", u selu Rečani u Makedoniji, tamo gde izvire reka Vardar. U Zagreb sam se doselio 1959. I mnogo mi je lepo ovde. Ali Beograd je bio moj dom dok sam radio. U hotelu "Jugoslavija" bio je rajski život, najbolja muzika - sa setom će Toni.