Novak Đoković i Dominik Tim
AP Photo/Andy Brownbill)
Novak Đoković i Dominik Tim

AP Photo/Andy Brownbill)

Novak Đoković i Dominik Tim, Foto: AP Photo/Andy Brownbill)

Austrijski teniser Dominik Tim je trenirao danas u svojoj novoj bazi u Beču u 23. distriktu. 

Kako je koronavirus zaustavila tenis do daljnjeg, mnogi najbolji teniseri će učestvovati na lokalnim turnirima, a tako će i Dominik igrati u Austriji od 25. maja!

"To nam pomaže puno, da takav turnir bude u južnom delu grada, zato što znaš da onda možeš da treniraš opet" - rekao je Volfgang Tim, koji je u sredu predstavljen kao novi sportski direktor austrijskog teniskog komiteta. 

O tome kad će se nastaviti ATP sezona, Volfgang otkriva:

"Rekli su da je 15. jun sledeći rok. Sad čujem da je US Open opet u problemu. Lično mogu da zamislim da se turniru na šljaci ne održe u septembru, mislim da će oduvati celu sezoni i da će iznova početi u januaru" - smatra Volfgang.

Novak Đoković - Dominik Tim

AP Michel Euler

Novak Đoković - Dominik Tim, Foto: AP Michel Euler

Smatra da će otkazivanje sezone utacati na dubinu džepa njegovog sina:

"Teško je proceniti kako će ATP sezona izgledati posle zatvaranja. To može da bude prednost za igrače kao što su Đoković, Nadal i Federer, koji su često imali duge periode povreda i znali su kako da se nose sa tim" - kaže Tim stariji i zaključuje:

"Više ne znaš kad će da počne, jun, jul, avgust, nemam ideju"

Usled pandemije koronavirusa, teniska sezona je prekinuta do daljnjeg. Otkazan je Vimbldon, Rolan Garos je pomeren za oktobar, ali je pod velikim znakom pitanja kao i US Open koji je možda i najugroženii turnir na ATP-u, zato što je veliko žarište koronavirusa u Njujorku!