Koronavirus i tenis
shutterstock
Koronavirus i tenis

shutterstock

Koronavirus i tenis, Foto: shutterstock

Skandal u Melburnu neviđenih razmera! Organizatori Australijan opena prete diskvalifikacijom zbog korone svim teniserima, uključujući i branioca titule i svetskog broja jedan Novaka Đokovića, a dozvolili su da im u Melburn stigne pozitivan teniser! U centru pažnje skandala koji drma teniski svet je prošlogodišnji četvrtfinalista Tenis Sandgren.

Ko će osvojiti Australijan open?

 

Amerikanac se ukrcao na avion i otišao u Australiju iako je imao dva pozitivna testa. Sandgren je prvo na tviteru pisao kako je bio pozitivan u ponedeljak, te da neće moći da nastupi zbog toga.

- Kovid pozitivan na Dan zahvalnosti, kovid pozitivan u ponedeljak. Bar ću moći da zadržim bodove - napisao je prvo Sandgren.

Ipak, on se ukrcao na avion za Melburn već u sredu i igraće na turniru! Ovo je izazvalo čitavu buru komentara, a Australijan Open je morao da se oglasi povodom slučaja.

- Igračima je dozvoljeno da uđu u Australiju zbog Australijan opena samo ako dobiju negativan test pre poletanja ili ako su oporavljeni slučajevi uz diskreciju vlade Austalije. Svako ko želi da uđe u Australiju a ranije je bio pozitivan mora da dostavi detaljnu medicinsku dokumentaciju da se oporavio i da više nije zaražen. U slučaju Tenisa Sandgrena koji je bio u samoizolaciji, a prethodno je bio pozitivan krajem novembra medicinski karton je morao biti pregledan od strane nadležnih. Posle te provere mu je dozvoljeno da leti - navodi se u saopštenju Australijan opena.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Doka

14.01.2021 13:39

Pa on nije Djoković.