Novak Đoković obilazi Piramide u Bosni
AP/Kemal Softić
Novak Đoković obilazi Piramide u Bosni

AP/Kemal Softić

Novak Đoković obilazi Piramide u Bosni, Foto: AP/Kemal Softić

Dan drugi. Centralna Bosna i dalje sanja otvorenih očiju - gleda uživo Novaka Đokovića. I prati svaki njegov korak od Trebevića do Visokog.

Najbolji teniser sveta nastavio je razgledanje Arheološkog parka „Bosanske piramide sunca“ započet prvog dana posete komšiluku. Juče je obišao tunel Ravne i, kako je to primetio njegov domaćin Semir Osmanagić, osnivač i rukovodilac parka, zadovoljan je viđenim.

- Posle nekoliko meseci uspeo sam da izdejstvujem da nam gromada svetskog sporta dođe u posetu. Koliko sam video, on je veoma zadovoljan i verujem da će vrlo brzo ponovo doći u Visoko - rekao je Osmanagić mnogobrojnim novinarskim ekipama koje u stopu prate teniskog kralja.

Meditacija na Visočici

Novak je, podsećamo, u ponedeljak stigao u BiH, zajedno s roditeljima Srđanom i Dijanom. Odmah po smeštanju u hotel na Trebeviću, Đokovići su otišli u Visoko. Nezaobilazan deo ture u Arheološkom parku „Bosanska piramida Sunca“ bila je meditacija na Visočici. Najbolji teniser sveta je i u Visokom i na Trebeviću izlazio u susret fanovima za selfije.

Dogovor je, dodao je Osmanagić, da Đoković ne daje izjave, ali je istakao da će Novak i poslednjeg dana boravka u BiH doći u Visoko.

- Velika stvar je imati takvog čoveka na bosanskim piramidama. U ovom periodu gradimo međusobno poverenje, a ideja za budućnost je dugoročna saradnja. Đoković bi dovodio ljude velikog kalibra iz sveta - rekao je on.

Dobio energetski kamen

Đoković je u arheološkom parku od prodavca dobio na poklon suvenir. Neki kažu da je reč o energetskom kamenu, dok drugi s lica mesta prenose da je to kristal. Svakako će Novaka podsećati na posetu „Bosanskim piramidama“.

Najbolji srpski sportista svakako je bogatiji za iskustvo koje mu je donela poseta Visokom. Ko zna, možda bude i za spas od opakog virusa koji mesecima hara svetom i čovečanstvu okreće život naglavačke! Jer njegov domaćin veruje da je lek upravo tamo.

- Neprijatelji svih virusa su negativni joni. Ima ih najviše na našim planinama, oko 700, a ubedljivo najviše u tunelima Ravne u Visokom, više od 20.000. Provedite dva sata u šumi i imunitet će vam ojačati - govorio je Osmanagić proletos uz tvrdnju da je „korona ozbiljan problem, projekat koji se kontroliše“.

Dočekao ga Bred Pit

Osim brojnih fanova, Noleta je juče u arheološkom parku dočekao - Bred Pit. Reč je zapravo o članu Osmanagićeve fondacije Salku Novokmetu, koji se predstavlja kao „amidža Bred Pit“.

- Malo šale nije na odmet. Novak Đoković je evo već drugi dan u Visokom, što je veliki uspeh za sve nas, najviše zaslugom profesora Osmanagića - rekao je Novokmet. Pardon, Bred Pit.