Gde god da je, slede uspesi: Đoković i Četojević
Marko Metlaš
Gde god da je, slede uspesi: Đoković i Četojević

Marko Metlaš

Gde god da je, slede uspesi: Đoković i Četojević, Foto: Marko Metlaš

Svetski broj jedan, Novak Đoković je leta 2010. godine bio u Hrvatskoj gde je naša reprezentacija slavila sa (4:1) u okviru Dejvis kupa, tada je Nole imao konsultacije sa Dr. Igorom Četojevićem, njegovim nutricionistom.

Četojević je rekao Đokoviću da razgiba desnu dok je uzeo njegovu levu ruku i stavio na stomak. Doktor je potom gurnuo Đokovićevu desnu ruku ka dole i rekao Novaku da pruži otpor. Bol koju je tada osetio, snaga koja ga je držala čvrstvo je baš ono što je tada trebao da oseti.

Potom je dao Đokoviću parče hleba. Rekao je začuđenom Novaku da ga ne jede već da ga drži uz stomak sa svojom levom rukom dok je ovaj gurao opet ka njegovoj desnoj ruci. Na Novakovo oduševljenje bol je bio mnogo slabiji.

Gledajući njihov meč, Četojević je odmah znao šta nije uredu. Pogodio je da je Đoković imao probleme sa disanjem koja je posledica njegov neizbalansiranog digestivnog sistema koji je bio okidač da mu se toksini skupljaju crevima.

Četojević i Srđan Đoković su imali zajedničkog prijatelja i šest meseci kasnije doktor je uradio test sa hlebom koja je potvrdila njegove prvobitne sumnje.