Federer, Nadal, Đoković
EPA/NIc Bothma
Federer, Nadal, Đoković

EPA/NIc Bothma

Federer, Nadal, Đoković, Foto: EPA/NIc Bothma

Novak Đoković je fenomen i na terenu i van njega, što dokazuje više od jedne decenije. Najbolji teniser planete je jedini igrač koji je pomagao u tri različite zemlje tokom pandemije koronavirusa. Srbin je jedini čovek iz sveta sporta koji je u ovim testiranim vremenima doprineo sredstvima u Srbiji, Italiji i Španiji objavio je portal sportskeeda.com.

Rodžer Federer i Rafel Nadal prikupili su više od tri miliona dolara igrajući meč u Južnoj Africi početkom ove godine. Takođe, donirali su znatne sume onima koji su bili pogođeni pandemijom Covid-19 u njihovim zemljama. Ali ne dalje od toga. 

Đoković, lider Saveta igrača ATP-a, preuzeo je inicijativu za formiranje fonda za olakšice za niže rangirane igrače koji bi im finansijski pomogli u periodu pandemije. Uz to, Fondacija Novaka Đokovića više puta je donirala respiratore i svu potrebnu opremu bolnicama.

Ono što je posebno privuklo pažnju svetskih medija jeste doniranje neotkrivenog iznosa bolnicama u Bergamu u Italiji u ranim fazama pandemije. Pre toga, Novak Đoković i njegova supruga Jelena prikupili su milion evra u domovini za kupovinu respiratora i druge potrebne medicinske opreme.

Nedavno je donirano i 5.000.000 dinara Novom Pazaru u momentima dok je bilo dramatično na jugu Srbije.

- Iako je Novak Đoković izazvao mnogo kritika zbog organizovanja "Adrija tura" u Beogradu i Zadru, niko ne može poreći da je čovek velikog srca koji zaslužuje poštovanje zbog svojih dobrotvornih aktivnost - zaključuje sajt "sportskeeda.com".

PROČITAJTE JOŠ: