"NOVAK KOJI JE MOGAO DA BUDE, ALI NIJE!" Nisu samo Britanci hteli da prisvoje Đokovića! Italijani su vrebali svoju šansu! (FOTO/VIDEO)

Kakav bi efekat bio kad bi Novak Đoković igrao za Italiju?

Novak Đoković
Novak Đoković , Foto: EPA-EFE/FRANCIS MALASIG

Tog pitanja se dotakla italijanska novinarka Dileta Barila koja je potom dala i "odgovor" na svoje pitanje:

"Nikad neće postojati odgovor na ovo pitanje, ali mašta i za neke čak i san - ne mogu biti suženi!"

Poznata je priča da je porodica Đoković dobila ponudu Engleske (Velike Britanije) da Novak nastupa za ovu zemlju, a oni su je momentalno odbili, iako bi u anglosaksonskom svetu bio cenjeniji samo zato što bi bio "njihov".

"Beogradski teniser je odlučio da bude veran svojoj naciji, Srbija može da se smeje!" - ističe Dileta!

Teniska federacija Italije (FIT) je demantovala da je tražila zahtev za naturalizaciju Novaka Đokovića, a srpski teniser je u razgovoru sa Grahamom Bensingerom otkrio da je odbio poziv Britanaca:

"Ostvarivao sam dobre rezultate na međunarodnim turnirima, što su primetili i teniski agenti. Dobili smo ponudu da uzmemo britansko državljanstvo kada sam imao 14 godina. Bila je to primamljiva ponuda za moje roditelje u to vreme. garantovali su im posao, kuću... Ne mogu da kažem da bi bilo loše da smo otišli tada, ko zna kako bi bilo. Ja sam rekao roditeljima da ne želim da živim u Engleskoj, jer tamo ne poznajem nikog. Hteo sam da ostanem ovde sa svojim prijateljima, u mojoj zemlji, da govorim svojim jezikom. Ipak, znao sam da oni moraju da odluče, jer je bilo pitanje da li možemo da preživimo. Nešto je moralo da bude žrtvovano. Mama i tata su rizikovali, ostali smo tu!" - rekao je Novak u tom intervjuu.

Srpski teniser je više puta istakao da voli Italiju, da tamo ima prijatelje, neretko se obraćao tamošnjoj javnosti na njihovom jeziku, a posebno ih je oduševio tokom pandemije koronavirusa kada je donirao milion evra Bergamu, gradu koji je tada bio najviše pogođen koronavirusom.

"Volim Italiju svim svojim srcem, uvek sam uz Italiju i veoma se osećam blisko vama! Živeo sam u Italiji dugo vremena, Peruđa i Firenca, kultura i jezik su me oduvek privlačili. Osećam se pomalo i kao Italijan, a ono što se dogodilo Bergamu, Milanu, Lombardiji, to mi dotaklo srce. Imamo prijatelje koji žive u Bergamu koji su mi ispričali dramatične situacije, nisam hteo da se za donaciju sazna, to sam uradio iz svog srca"rekao je Đoković jednom prilikom u emisiji "Casa Sky Sport"!

Autorka ovog teksta "Đoković koji je mogao da bude, ali nije. Propust Italijana i Britanaca", je zaključila svoj artikal rečima Andre Agasija: "Đoković će biti prepoznat kao najbolji od članova 'velike trojke'!"

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi