Novak Đoković - Danil Medvedev
Tanjug/AP
Novak Đoković - Danil Medvedev

Tanjug/AP

Novak Đoković - Danil Medvedev, Foto: Tanjug/AP

Ko će imati najviše grend slem pehara?

 

- Za mene je najvažnije bilo da se potpuno fokusiram na ono što je najvažnije, a to je oporavak. Da se držim rutine, kako bih bio u najboljem mogućem stanju. Nisam pratio šta je ko rekao ili šta se piše u medijima. Nije bilo potrebe za tim. Naravno, neke stvari su dopirale do mene. Nije bilo lepo čuti neke stvari, ali kao što sam rekao, nije prvi put. Imam mnogo iskustva. Na neki način, osvajanje trofeja je moj odgovor njima.

Priznao je najbolji teniser sveta da mu teško pada što se često nalazi u tim situacijama.

- Naravno da me boli. Ja sam ljudsko biće, imam emocije. Ne volim kada me neko napada. Ne mogu da kažem da me nije briga. Ali imam "debelu kožu", uspevam da se fokusiram na ono što mi je najvažnije.

Srpski teniser ponovo je potvrdio da je u meču sa Tejlorom Fricom u trećem kolu pokidao mišić.

- Osetio sam to čim se dogodilo. Rekao sam i posle meča. Tada sam nagađao, ali osetio sam da je pukao. Znam da je bilo mnogo spekulacija, da su mnogi sumnjali da sam povređen, kako mogu da se oporavim tako brzo… Razumem. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Mada mi se činilo da u pojedinim momentima nije fer. Ali nije ni prvi ni poslednji put. Sve što smo uradili u poslednjih 10 dana moći ćete da vidite u dokumentarcu na kraju godine. Snimljeno je mnogo toga - zaključio je Srbin. 

PROČITAJTE JOŠ: