Novak Đoković, dijeta, ishrana, sport
Instagram
Novak Đoković, dijeta, ishrana, sport

Instagram

Novak Đoković, dijeta, ishrana, sport, Foto: Instagram

Naime, naš najbolji teniser odlučio je da se poistoveti sa najnovijim trendom pa je u svoju ishranu pored voća i povrća uneo i cveće.

Jestivo cveće je u poslednje vreme apsolutni hit u svetu. Novak kao pristalica organske i veganske ishrane takođe jede cveće, koje se najčešće servira uz slatkiše. Kao što je odranije poznato, Nole i njegova supruga Jelena ne jedu slatkiše sa šećerom. Za takve poslastice se uglavnom koriste organski kakao, urme i koštunjavo voće. Dodatak je i pomenuto cveće, koje nema samo dekorativnu namenu već je i zdravo.

Da li će neko prestići Novaka Đokovića u 2021. godini na prvom mestu?

 

 Baš zbog toga je Novak odlučio da ne uvek, ali često u svoju ishranu doda i cveće.

- Cveće u kuhinji nije novina, ali u Evropi i dalje nije toliko popularno, osim u modernim restoranima i među veganima. S obzirom na to da i Novak i Jelena stalno uče o organskoj i zdravoj ishrani, uvrstili su i cveće, pogotovo kada prave slatkiše, a koriste ga i za salate. Kada je bio u Sarajevu, Novak je od ljudi koji proizvode organsko mikropovrće, začinsko bilje i jestivo cveće kupio sve što mu je potrebno da posadi neven za jelo - kaže izvor "Informera".

Novak Đoković

EPA/JulienDeRosa

Novak Đoković, Foto: EPA/JulienDeRosa

Jelena Đoković je i prilikom jednog rođendana sina Stefana podelila sa javnošću kako izgledaju slatkiši u njihovom domu, pa čak i rođendanska torta. Tako će biti i kada u sredu, kada budu Stefanu slavili šesti rođendan.

- Mi se uvek trudimo da u kući imamo nešto slatko za grickanje (ne šećer), pa smo i za Stefanov rođendan spremili zdrave, slatke kolače. To znači bez šećera, brašna, jaja, mleka, glutena i čokolade. Mi smo se samo služili drugim opcijama, koristeći zdrave sastojke poput voća, oraha, kakaoa, rogača, kokosa... Zbog ovih sastojaka se najedete brzo i zadovoljite potrebu za šećerom. Veoma sam strastvena povodom toga da treba biti zdrav. Nahranite svoje telo i nemojte da unosite smeće u sebe - rekla je Jelena.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

Ja

20.10.2020 15:16

Kada sam procitao naslov, mislio sam da ce poceti da jede novine.

Miki Veliki

20.10.2020 15:48

Ti kako si pčeo hodati po piramidama i federaciji , karijera ti je krenula nizstrmo.Moj bratski savjet ti je da se kaneš federacije .

Beli

20.10.2020 16:36

Cevapi brale, cevapi!!!