Federer i Đoković
AP Tim Ireland
Federer i Đoković

AP Tim Ireland

Federer i Đoković, Foto: AP Tim Ireland

Još uvek najbolji teniser svih vremena Rodžer Federer konačno se oglasio posle duge pauze. Švajcarac je  rekao da je koncentrisan na povratak takmičenjima sledeće godine, uključujuči i Olimpijske igre u Tokiju, dok se oporavlja od dvostruke operacije kolena.

"Osećam se mnogo bolje. Još nisam na nivou da mogu u potpunosti da igram tenis. Zapravo, cilj je da se spremim za narednu godinu", rekao je Federer, odgovarajući na pitanja navijača putem interneta.

Federer je rekorder sa 20 grend slem titula, ali tokom karijere nije osvojio olimpijsko zlato u singlu. Osvojio je zlato u dublu sa sunarodnikom Stenom Vavrinkom 2008. u Pekingu. Zanimljivo je da zlato na OI nema ni Novak Đoković, pa je jasno da je Federeru prevashodni cilj da spreči Srbina da tu medalju doda u trofejni niz.

On je podvrgnut operaciji kolena u februaru, ali je prošlog meseca rekao da je morao na dodatnu artroskopiju kolena zbog problema koji su se pojavili tokom oporavka.

Švajcarac nije mnogo propustio, pošto su takmičenja prekinuta zbog pandemije koronavirusa i trebalo bi da se nastave početkom avgusta, ali je to i dalje pod znakom pitanja.

On je govorio u vreme kada bi, da je zdravstvena situacija u svetu normalna, počela druga nedelja Vimbldona, grend slem turnira koji je osvajao osam puta.

Federer se setio meča iz 2001. godine u četvrtoj rundi, kada je pobedio branioca titule Pita Samprasa i rekao da je to možda najvažniji meč koji mu je odredio karijeru.

"Mislio sam da ako mogu da pobedim Pita Samprasa na Vimbldonu, da mogu da pobedim svakog igrača, na svakom terenu", odgovorio je Federer na pitanje navijača.

PROČITAJTE JOŠ: