NOVAK JE FENOMEN! Oglasio se fizio ATP-a: Ne znam nikoga ko je igrao sa takvom povredom!

Sada je sve mnogo jasnije...

Novak Đoković
Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/DAVE HUNT

Fizioterapeut ATP-a, koji je želeo da ostane anoniman, za sajt "Punto de Brea" otvoreno je govorio o povredi Novaka Đokovića.

- To je delikatna oblast koja zahteva isto takav tretman. Kada imate naprsnuće, morati videti u kom pravcu se to dešava. Čak i da je u pitanju sitno naprsnuće, gotovo da je nemoguće igrati. Ako je rascep po pravcu, moguće je, ali uz mnogo bola. Dubina tog rascepa je takođe bitna. Novakova igra me upućuje na to da se radi o plitkom rascepu - objašnjava fizio ATP-a.

Nastavio je u istom ritmu.

- Zamislite da vas neko ubode u predelu stomaka iglom, vlakna naprsnu na tom mestu. Vlakna u ovom delu tela se pomeraju u jednom smeru kada se istežu, na jedan način kod bekhenda, na drugi kada se savijamo. Teško je tretirati i izolovati ih od svega. Čak i pri disanju i običnom hodanju, reaguju.

Nije mu bilo jasno kako je Nole izdržao.

- Lično, ne znam nikog ko ima rascep, a da može da udara lopticu, mada je Đoković druga vrsta čoveka, što me navodi na to da je procep plitak. Ne bi trebalo da je dubok jer u suprotnom ne bi mogao da se kreće i igra. On je to uradio, ne znam kako, ali uspeo je - zaključio je on.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi