Novak Đoković Pablo Karenjo Busta
AP/Seth Wenig
Novak Đoković Pablo Karenjo Busta

AP/Seth Wenig

Novak Đoković Pablo Karenjo Busta, Foto: AP/Seth Wenig

Brojni teniseri koji su u karantinu u Melburnupred start nove sezone, ocenili su potez Novaka Đokovića da traži bolje uslove za sve kao veliku stvar, jer je rešio da stane u njihovu odbranu, tražeći da im se pomogne. Novakovi zahtevi su odbijeni, od mnogih dočekani "na nož", ali je sve više i onih koji ga brane.

Da li će Novak odbraniti pehar u Melburnu?

 

Jedan od njih je i Pablo Karenjo Busta. Teniser koji je letos prošao dalje na US openu kad je Novak diskvalifikovan, smatra da je pre svega ATP, čiji je član, trebalo da reaguje i pomogne.

- Treniram unutra, imam slabe uslove u teretani i praktično nemam dovoljno opreme. Oni koji su u totalnoj izolaciji neće biti u dobroj poziciji na Australijan openu. Nobak Đoković je pokuđao da pomogne ostalima, onima čiji se glas ne čuje. Na osnovu komentara ostalih igrača, prikupio je informacije i poslao pismo sa nekoliko sugestija. Možda je to trebalo da uradi ATP, koji bi trebalo da nas predstavlja i pomaže više u ovakvim situacijama", kaže Karenjo Busta.

Španski teniser dodaje i da su kritike uglavnom došle od strane Vlade Australije i pojedinih građana.

"Razumem da su uznemireni jer mnogi nisu bili u prilici da se vide sa porodicama zbog restriktivnih mera, ali to nije naš problem. Ovde smo došli jer je Tenis Australija insistirala na održavanju turnira, a mi moramo da zahtevamo maksimalno dobre uslove da bismo svoj posao uradili dobro. Novak je samo tražio da i ostali igrači imaju iste uslove za pripreme, što je nešto sasvim razumljivo. Ne vidim tu ništa skandalozno", podvukao je Karenjo Busta.

Teniser iz Hihona je i pre dolaska bio svestan da u Melburnu neće biti lako.

"Znali smo od početka da će ovde da bude veoma teško, australijske vlasti su propisale striktna pravila tokom pandemije i toga moramo da se držimo. Teniski savez je uložio velike napore kako bi organizovao turnir, iako uslovi nisu baš najbolji. Najveći problem je nedostatak informacija. Često ne znamo šta se dešava ili informacije do nas dolaze suviše kasno. Mnogi neće spremni dočekati početak turnira. Mada je još teže onima koji su dobili pozitivne rezultate i nisu uopšte mogli da doputuju. Uslovi nisu jednostavni, ali uvek će biti neko ko je u težoj situaciji od vas“, zaključio je Karenjo Busta.

PROČITAJTE JOŠ: