Olga Danilović
Marko Metlaš
Olga Danilović

Marko Metlaš

Olga Danilović, Foto: Marko Metlaš

- Isprobala sam mnoge sportove, uključujući i klizanje i ples, ali čim sam uzela reket, iskra je planula. Volim da budem na terenu i da treniram još od samog početka. Volim i košarku, ali samo kao gledalac - rekla je Olga.

Istakla je naša mlada teniserka da je vezana za oca, koji je upravo u Italije ostavio neizbrisiv košarkaški trag kao igrač Virtusa iz Bolonje.

- Saša je moj otac, uvek mi je bio blizak u svemu, ne samo u sportu. Očigledno je da odrastanje sa izvanrednim sportistom, saznanje šta je uradio u životu, velika dodatna vrednost za mene i moju braću. Mnogo razgovaramo o njegovoj karijeri i o tome kako je uspeo da upravlja u nekim ključnim situacijama. Za nas je Bolonja posebno mesto. Za njega je to kao drugi dom. Bili smo zajedno kada su povukli njegov dres sa brojem 5. Bilo je uzbudljivo - ispričala je Olga.

Ona se na kraju dotakla i teme svojih idola - Monike Seleš i Novaka Đokovića, koji je postao i njen mentor i nedavno joj je delio savete i očigledno pomogao da napreduje u karijeri.

- Monika je rođena u mojoj zemlji i levoruka je poput mene, a Nole, pa mislim da ne treba da objašnjavam zašto. On je primer na terenu i van njega. Zaista sam mu zahvalna što me je pustio da treniram u njegovoj akademiji. Uvek je bio tu, za tehnički savet i još mnogo toga. Svaka mala naznaka koja dolazi od njega je neprocenjiva - zaključila je Danilovićeva.

BONUS VIDEO:

Pročitajte još: