Novak Đoković
AP Kamran Jebreili
Dijego Švarcman i Novak Đoković

AP Lee Jinman

Dijego Švarcman i Novak Đoković, Foto: AP Lee Jinman

Dijego Švarcman nikad u karijeri nije pobedio nekoga iz velike trojke - Novaka Đokovića, Rafaela Nadala ili Rodžera Federera. Argentinac, trenutno 13. teniser planete, javno je priznao da se iz lovca pretvarao u žrtvu tokom mečeva protiv Srbina na US Openu 2014, Rolan Garosu 2017, Rimu 2019. i Australijan openu 2020. godine. Sve što je uspeo bila su tri osvojena seta, od kojih dva na pariskoj šljaci pre tri godine, kada je Đoković bio u najvećoj krizi u karijeri.

- Posle dva gema, čini vam se kao da nemate više pluća - prepričavao je Švarcman iskustva iz četiri poraza u karijeri od Novaka Đokovića.

Argentinac je uporedio Novaka sa konkurencijom, pre svih Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Švarcman protiv Švajcarca takođe ima 0:4, kao protiv Novaka, dok je od Španca izgubio svih devet puta.

- Rodžer vam daje malo više vazduha od Novaka, ali vas učini da se osećate kao da ne znate da igrate tenis. Način na koji udara lopticu... Nadal... Gotovo je nemoguće pobediti ga zbog intenziteta kojim igra.