australijan open
AP/AaronFavila
australijan open

AP/AaronFavila

australijan open, Foto: AP/AaronFavila

Poslednje informacije iz Australije su da će  24 tenisera biti  u dvonedeljnom karantinu, zbog mogućnosti "kontakta" s osobom koja je inficirana korona virusom.

Naime, u poslednja 24 sata u Melburn je, pored ostalih, sleteo i avion s 79 ljudi, među kojima su bili i pomenuti igrači, međutim, niko od njih nije bio pozitivan, ali jesu jedan član posade i jedan putnik koji nije sportista.

Pa opet, zbog strogih pravila organizatora AusOpena, ta 24 takmičara će morati da budu naredne dve sedmice u potpunom karantinu - neće moći uopšte da napuštaju hotelske sobe, niti da treniraju.

Povodom čitave situacije čelnici turnira su se oglasili saopštenjem, ali nisu precizirali o kojim teniserima je reč.

- U kontaktu smo s svima s tog leta i grupi igrača koja je bila u avionu se menjaju uslovi boravka, ali brinućemo o njihovim potrebama i oni razumeju celokupnu situaciju. Naše misli su uz dvoje ljudi pozitivno testiranih na letu i želimo im brz oporavak, poručio je direktor Australijan opena Kreg Tili.

Nezvanično, među onima koji će naredne dve sedmice da budu u hotelskim sobama su: Viktorija Azarenka, Sloun Stivens, Kei Nišikori, Tenis Sandgren, Nikolas Monro, Santijago Gonzalez, Artem Sitak, Pablo Kuevas, Gvido Pelja, Alison Riske, Markos Điron i  Vasek Pospišil koji je podsetimo uz Novak Đokovića incijator nove Asocijacije profesionalnih teniskih igrača (PTPA).

BONUS VIDEO:

Pročitajte još: