Novak Đoković - Danil Medvedev
Tanjug/AP
Novak Đoković - Danil Medvedev

Tanjug/AP

Novak Đoković - Danil Medvedev, Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser na planeti Novak Đoković nedavno je podigao 18. grend slem trofej u karijeri. Mnogo je godina prošlo od njegovog debija, a pre čak 14 godina, jedan čovek je predvideo da će Srbin pokoriti svet. 

Mnogi su se nakon Indijan Velsa 2007. godine smejali američkom novinaru Piteru Bodou koji je tada za 19-godišnjeg Novaka rekao da je "savršen igrač". Amerikanac se najviše bazirao na Noletov trijumf protiv Žilijena Benetoa u svom tekstu za "Tennis Channel", a evo šta je napisao između ostalog:

- Servirajući za set, Đoković je "pao" na 0:40, kada je usledio glasan urlik. Ovo kao da mu je pomoglo, jer je dva sledeća poena osvojio snažnim "insajd-aut" forhend vinerima. Ovo je jedan kul momak - počeo je Bodo.

- On je emotivan momak, ali nekako, to nikada ne utiše na njegove udarce. Đokovićev servis je prava lepota, smrtonosan kao ujed kobre. To je servis koji je jako sličan onom servisu Pita Samprasa, samo možda malo sporiji - opisivao je Amerikanac.

Novak Đoković - Danil Medvedev

Tanjug/AP

Novak Đoković - Danil Medvedev, Foto: Tanjug/AP

U tekstu je analizirao Novakove poteze poput pravog teniskog trenera, a onda su usledili hvalospevi na račun Srbina.

- Posle meča, otišao sam razmišljajući da sam upravo gledao Savršenog Igrača, pa sam pomislio šta koji đavo, možda bih i mogao da mu to kažem. ATP me je spojio sa Đokovićem, a najviše sam želeo da od njega saznam kako je momak sa tako malo pristupa vrhunskom teniskom treningu i resursima koji su za to potrebni uspeo da ima igru koja je čistija od detetovog tanjira posle špageta.

Bodo je upitao još te 2007. šta misli o tome da je baš Novak savršen teniser?

- Ne mogu da kažem da sam savršen igrač. Niko nije savršen i mislim da imam dosta toga da popravim - rekao je Novak Amerikancu, koji je potom na samom kraju teksta poentirao:

- Možda on nije savršen, ali on je spektakularno talentovan igrač kojeg njegov perfekcionizam neće zaustaviti. I to je najsavršenije koliko neko može da bude.

PROČITAJTE JOŠ: