Rafael Nadal, Novak Đoković
AP/Gregorio Borgia
Rafael Nadal, Novak Đoković

AP/Gregorio Borgia

Rafael Nadal, Novak Đoković, Foto: AP/Gregorio Borgia

Čuveni teniski novinar Stiv Flink u svojoj poslednjoj kolumni tvrdi da će Rafa na duži odmor posle osvajanja Rolan Garosa. Ovaj stručnjak smatra da Nadal neće igrati do US opena. Da želi da se odmori i napadne Novaka.

- Moja pretpostavka je da će odabrati da ne igra do kraja 2020. godine. Istina, turniri u dvorani mu nisu omiljeni, nikada nije osvojio završni masters i bilo bi sjajno kada bi je osvojio u uslovima koji mu ne odgovaraju, ali... - počeo je Flink svoje obrazloženje.

Da li će Novak prestići Federera i Rafu?

 

Nastavio je u istom ritmu.

- Glavni razlog za igranje mastersa u Parizu i ATP finala bilo bi da završi godinu kao prvi. Federer, Đoković i Nadal su to do sada uspevali do sada pet puta, voleo bi sigurno Nadal da to uradi i šesti put, ali zaostaje 1.890 bodova za Đokovićem. Verovatno je da ne može da ga stigne do kraja godine. Zbog toga će verovatno odlučiti da se ne takmiči više u 2020 - zaključio je on.

Za kraj, Flink je prognozirao da će Nadal osvojiti najmanje još jedan Rolan Garos i verovatno još neki drugi grend slem, da Federer neće nijedan, odnosno da ima šanse još samo na sledećem Vimbldonu, dok je dodao i da veruje da će Đoković osvojiti četiri ili pet "mejdžora" - i to u naredne tri godine.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Butan gas

14.10.2020 17:55

Pre će biti..., da su se Nadal i Đoković dogovorili !! Da Novak pusti Nadala, da prestigne Federera u GS titulama..., a da ga Novak prestigne u broju , nedelja kao prvi...,na ATPlisti !!