Mariana Dražić
Printscreen Instagram
Mariana Dražić

Printscreen Instagram

Mariana Dražić, Foto: Printscreen Instagram

Posle osvajanja turnira u Turskoj, Dražićeva je poručila kako joj je bilo lako sarađivati sa rumunskom teniserkom.

- S Oanom se znam dugo i ovo nam je bila druga zajednička titula uz četiri finala. Dogovor je, stoga, bio spontan.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by MARIANA DRAZIC (@marianadrazic)

Ali daleko od spontanih bilo je poslednjih 12 meseci bez mečeva i turnira.

- Nedelju pre u Nemačkoj nedostajao je samo jedan poen od pobede nad prvim nositeljkama turnira koje su kasnije postale pobednice, ali ove nedelje je ipak bio moj. S obzirom na uslove u kojima sam trenirala i neke hronične povrede koje su me pratile moram biti zadovoljna. Iako sam igrala na egzibicionim turnirima kod Janka Tipsarevića u Beogradu, ovo daje potpuno drugi osjećaj i mentalni sklop.

Nisu samo povrede otežavale njen život, Marijani su proteklo razdoblje otežale još neke veoma tužne vesti.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by MARIANA DRAZIC (@marianadrazic)

- Izgubila sam tri vrlo bliske osobe, prvo je preminuo moj prijatelj i bivši igrač Hajduka Ivo Valentino Tomaš, zatim moj fizioterapeut i očev prijatelj kog smatram za jednog od najkvalitetnijih osoba u tom poslu, Domeniko Sisgoreo, takođe Hajdukov fizioterapeut. Mogu reći da me je on nakon rupture primicača i spasio. I na kraju Nedjeljko Meter Cia koji je od mojih teniskih početaka radio u teniskom centru u Makarskoj. Sve je išlo jedno za drugim tako da mi je užasno teško bilo da se nosim sa tim i svaki trening koji sam odrađivala davala sam maksimum da povratak, kada se dogodi, bude u što boljem svetlu upravo za njih kojih više nema i ovo posvećujem njima.

Mariana je ćerka nekadašnjeg čuvenog hrvatskog fudbalera Darka Dražića, legende Hajduk Splita i Fortune Dizeldorf. Upravo je iz splitskog kluba nakon osam sezona prešao u Nemački tim za koji je igrao od 1991. do 1998. i upisao 152 nastupa.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by MARIANA DRAZIC (@marianadrazic)

Trenutno 671. teniserka sveta je krajem januara prošle godine bila jedna od regionalnih tema. Ona je tada bila na korak od napuštanja Fed kup reprezentacije Hrvatske i prelaska u srpsku kako su tvrdili ovdašnji, a i mediji iz komšiluka.

Mariana Dražić nije bila zadovoljna statusom koji je imala u Teniskom savezu Hrvatske pošto nije pozvana u nacionalni tim za mečeve Fed kupa u Talinu, te je zapretila napuštanjem reprezentacije.

Pročitajte još: