Nadal, Đoković
AP/EPA
Nadal, Đoković

AP/EPA

Nadal, Đoković, Foto: AP/EPA

Stric i bivši trener Rafe Nadala, Toni Nadal, odgovorio je na pitanje koliko će njegov sinovac i Novak Đoković igrati na vrhunskom nivou.

Za čuvenog španskog trenera ima još dosta vremena da Nadal i Đoković prestignu Rodžera Federera po broju osvojenih titula na grend slem turnirima.

"Mislim da Rafa i Đoković mogu da pređu granicu od 20 trofeja na velikim turnirima, koliko ima i Federer. Godine su presudne, ali bi obojica morali da bude oprezni u duelima sa mlađim igračima koji se polako probijaju", rekao je Toni Nadal.

Toni Nadal

Printscreen

Toni Nadal, Foto: Printscreen

Nadal danas slavi 34. rođendan, a za njegovog strica to i nije tako strašan podatak.

"Rafi je ostalo najmanje još tri godine da se takmiči na najvišem nivou. Moglo bi biti i četiri, a ova pauza u tenisu koja je nastala zbog korone, može samo da donese dobro njegovom telu."

Teniski portali su izračunali da je Nadal tokom karijere čak 33 odsto zarađenog novca dobio na osnovu pobeda na Rolan Garosu. Čak 12 titula osvojenih na šljaci Pariza, a za Tonija je najdraža ona prva iz 2005. godine.

"Bio je vrlo mlad i to mu je bio prvi cilj u karijeri. Ostvario ga je zahvaljujući velikom radu i samoodricanju. Za njega je najopasniji protivnik Novak Đoković, jer nikada ne znate kako da ga napadnete i ne ostavlja previše prostora da ga prođete. S druge strane, Federer jeste teniski fenomen, ali što se tiče taktike protiv njega, slika je jasnija. Kod njega postoji više mogućnosti za pobedu", zaključio je Nadal.