Kačanov i Rubljev
EFE/Emilio Naranjo
Kačanov i Rubljev

EFE/Emilio Naranjo

Hačanov i Rubljov posle pobeda nad Srbijom u Dejvis kupu, Foto: EFE/Emilio Naranjo

Andrej Rubljov je odlično završio, a još bolje započeo novu sezonu! Upravo su on i Novak osvojili po dva trofeja u januaru, Rubljov je osvojio ATP Adelejd i Dohu, dok je Srbin trijumfovao na ATP Kupu i Australijan openu!

Može se reći da je 22-godišnji teniser u naletu još od učešća Rusije na Dejvis kupu kada su takmičenje završili u polufinalu!

Na putu do polufinala su pobedili Srbiju u četvrtfinalu u pravom spektaklu!

Prvo je Rubljov pobedio više nego ubedljivo Filipa Krajinovića sa 2-0 u setovima (6:1, 6:2), da bi potom Đoković izjednačio na 1:1 pobedom nad Hačanovim 2-0 u setovima (6:3, 6:3)!

Pobednika je odlučivao dubl meč, Srbiju su predstavljali Viktor Troicki i Novak Đoković, a Rusiju Karen Hačanov i naš sagovornik! Naši teniseri su imali meč loptu, ali Rusi su uspeli da se trgnu, da bi potom servirao Rubljov i doneo polufinale svojoj zemlji! Pogledajte odlučujuć taj-brejk u snimku ispod!

ALO!:

Kakav je bio osećaj pobediti Srbiju na takav način u četvrtfinalu Dejvis kupa? Do sada nisi igrao sa Đokovićem u singlu, ali si u Madridu trijumfovao nad njim i Troickim u dublu, koliko je drugačija igra sa Novakom u dublu, kad imaš nekog (Kačanov) da ti čuva leđa?

RUBLJOV:

Naravno da je bio fantastičan osećaj, pogotovo zato što su obe reprezentacije zaslužile da se nađu u polufinalu posle fenomenalnog meča kao što je bio taj! Ne možeš da porediš kad igraš singl i kada igraš dubl meč protiv Đokovića, to su dve veoma drugačije stvari!

 

Nadal, Federer i Đoković

EPA-EFE/Madla Hartz

Nadal, Federer i Đoković, Foto: EPA-EFE/Madla Hartz

Za mladog Rusa, njegove kolege ističu da će imati sjajnu 2020. godinu, što se i ispunilo već u prvom mesecu pošto je osvojio dve titutle!

Rubljov nikada nije igrao meč u singlu protiv Novaka, jednom je izgubio od Nadala (US Open 2017. godina), a jednom je uspeo da pobedi Federera (ATP Sinsinati 2019. godina)!

ALO!:

Kada će "Next-gen" teniseri preuzeti primat od "velike trojke" (Federer, Nadal i Đoković)?

Koji član "velike trojke" će završiti karijeru kao "GOAT" (najbolji svih vremena)? 

RUBLJOV:

Mislim da je upravo sada tačka ključanja za mnoge mlade igrače koji uzimaju trofeje i koji su pobedili ovu trojicu nekad! Uf, videćemo, ne mogu da izaberem jednog pošto su sva trojica sjajni!

Rubljov i Đoković

EFE/Emilio Naranjo

Rubljov i Đoković, Foto: EFE/Emilio Naranjo

ALO!:

Na kojoj podlozi misliš da imaš najviše šanse da pobediš Đokovića na Grend slemu? 

RUBLJOV:

Trenutno ne mislim da postoji ta podloga na kojoj mogu da pobedim, zato što je on toliko bolji od mene u ovom trenutku! Ja još uvek nisam odabrao svoju najomiljeniju podlogu! 

ALO!: 

Šta je najveći problem kod "Next-gen" igrača da naprave taj poslednji korak na Grend slemovima? Da li je u pitanju nedostatak energije, mentaliteta ili samopouzdanja?

Da li možeš da nam objasniš kako "Next-gen" teniseri mogu da dobiju meč na tri seta, ali ne mogu na pet setova? Teoretski potrebno je da pobediš dva člana "velike trojke" kako bi stigao do svog prvog Grend slem trofeja!

RUBLJOV:

To je istina, mnogo je teže pobediti ih u pet setova, ponajviše zato što je preteško održati tu mentalnu snagu jer znaš da postoji šansa da pobediš tu "trojku" u pet setova! Mislim da su partije Dominika Tima na Australijan openu odličan primer za to, on može to da uradi! 

ALO!: 

Za kraj, koji igrač iz nove generacije će osvojiti prvi Grend slem?

RUBLJOV:

Videćemo!