Novak Đoković
Alo/Masanori Jošida
Novak Đoković

Alo/Masanori Jošida

Novak Đoković, Foto: Alo/Masanori Jošida

Kad je u pitanju Đokovićev pogled na neočekivanu krizu, jasno je da će odmah morati da se razmišlja o alternativi.

Bilo da to bude neka druga zemlja, ili da se taj turnir premesti u državu u kojoj već postoji jedan – a to su Srbija, Hrvatska i BiH.

- Videćemo još, rano je reći. Prvo da sačekamo rasplet s Crnom Gorom – objašnjavaju iz krugova bliskih organizacionom odboru. - Zasad nije određen rok do koga bi odluka Podgorice morala da bude promenjena.

Ono što je sigurno to je da će se Adrija tur sastojati iz četiri turnira. Ne razmišlja se da ukoliko Crna Gora otpadne sa liste organizatora, taj turnir bude otpisan i ceo ciklus se odigra na tri već pomenute lokacije.

Ne sme se nikako zaboraviti ni politički aspekt Đokovićevog gostovanja u Crnoj Gori. Možda je, s obzirom da je nedavno dva puta javno, na društvenim mrežama, pružao podršku srpskom narodu u Crnoj Gori – prvi put povodom litija, pa nedavno povodom hapšenja sveštenika u Nikšiću, kad se zahvalio Svetom Vasiliju Ostroškom – Đoković ličnost koju danas ne bi svi tamo želeli da vide. Pogotovo politički vrh ove zemlje. Jer, šta ako Đokovićev dolazak izazove reakcije – bilo koje vrste, za ili protiv – u zemlji koja je ionako poslednjih meseci veoma podeljena? Možda je zato bolje koronu iskoristiti kao alibi za njegov nedolazak?

U svakom slučaju ovakva odluka Podgorice u mnogome otežava organizaciju Adrija tura, pogotovo jer još nisu 100 odsto potvrđeni domaćini u BiH. I Banjaluka, gde treba da bude odigran četvrti turnir, i Sarajevo koje bi trebalo da ugosti egzibiciju između Đokovića i Damira Džumhura, čekaju zvaničnu potvrdu. U programu takmičenja figuriraju kao domaćini ali je na konferenciji za medije u ponedeljak istaknuto da još nije sigurno da će to i biti.

Komentari (5)

Maxmen

27.05.2020 14:40

Nole ima i pasos Monaka,a i da pokaze pasos Srbije carinici bi ga pustili da se ne blamiraju,jer bi izvadio drugi.?

Bane

27.05.2020 16:09

Neka njima njihov smotani Raonik, A, i on im je pobego.

draza

27.05.2020 17:05

Ispasce na kraju da su nam ALBANCI veci prijatelji nego nasa BRACA MILOGORCI

Perica

28.05.2020 04:32

Ma budale, Nole je odlicna reklama i uvek donosi puno para, a ovi bukvani mu zabranjuju ulazak, neka, ostace bez love, i im posle da se lupaju u glavu ali ce biti kasno

Marko

28.05.2020 10:53

Zbog cega uopste i organizovati deo ovog turnira u Crnoj Gori, nakon svega sto se dole desava?