Nikola Ćaćić
Tanjug/AP
Nikola Ćaćić

Tanjug/AP

Nikola Ćaćić, Foto: Tanjug/AP

Nakon Nenada Zimonjića, srpski tenis dugo nije imao igrača koji bi mogao da se pohvali titulom sa grend slem turnira poput Vimbldona ili Rolan Garosa, naravno, u dubl konkurenciji. Momak koji bi vrlo lako mogao da promeni i krene stopamao nekadašnjeg selektora Srbije jeste Nikola Ćaćić (30), trenutno naš najbolji dubl igrač.

Da li Novaka svi mrze zato što je najbolji?

 

Nikola je nedavno u tandemu sa Tomislavom Brkićem iz Bosne i Hercegovine, osvojio turnir u Buenos Ajresu. To je srpskom asu bio treći trofej u dublu, a osvajao ih je još i sa Hrvatom (Mate Pavić) odnosno Srbinom (Dušanom Lajovićem). Čini se da mu jugoslovenska veza prilično odgovara. Trenutno je 1370. na ATP listi u singlu (52. u dublu), a u razgovoru za "Alo!" otkrio je kakvi su utisci nakon titule u Argentini, šta bi mogao da posavetuju Novaku Đokoviću kao i šta misli o napadima na prvog tenisera sveta.

*Za početak krenimo od onog najsvežijeg. Slegli su se utisci nakon trofeja u Buenos Ajresu, kako ti gledaš na ovaj uspeh?

- Mislim da je jako dobro i jako bitno što smo Tomislav Brkić i ja osvojili dva od tri turnira na kojima smo nastupali u paru. To nam je definitivno podstrek za neka naredna takmičenja na kojima ćemo igrati zajedno. Uslovi su bili sjajni u Argentini. Stigli smo dosta ranije pa smo imali dovoljno vremena da se pripremimo i na kraju dođemo do trofeja.

Nikola Ćaćić

EPA

Nikola Ćaćić, Foto: EPA

*Titula u Argentini ti je treća u karijeri (u dublu), koja ti je najdraža?

- Svaka mi je draga, naravno, ali bih izdvojio onu prvu koju sam osvojio sa Ducijem (Dušan Lajović) u Čenduu u Kini. Upali smo na turnir kao poslednji, bili smo potpuni autsajderi. Pored toga dosta znači kada ovakav uspeh ostvarite u tandemu sa najboljim drugom. Neću zaboraviti ni Monpelje, ni Buenos Ajres, ali će ta u Kini uvek buditi neke posebne uspomene.

*Svaku od titula do sada si ostvario sa različitim partnerom, prvo je to bio Lajović, pa Pavić, a sada Brkić. Da li planiraš da se "skrasiš" ili ćeš nastaviti da rotiraš partnere?

- Za sada nisam imao nekoga sa kim bih mogao da idem daleko. To mi je trenutno neki plan, da se konačno skrasim po pitanju partnera. Mnogo je tu kalkulacija, kada jedan od nas može, drugi ima obaveze i slično. Baš zbog toga sam stalno menjao saigrače. Dogovorio sam se sa Brkićem da zajedno igramo do kraja sezone na šljaci i nadam se da će to biti uspešno.

*Poslednji meč u singlu odigrao si prošle godine i to u Beogradu, da li si se sada totalno posvetio dublu?

- Upravo tako. Odlučio sam da se u potpunosti posvetim dublu. Turnir u Beogradu koji je organizovao Janko Tipsarević poslužio mi je kao vid pripreme, naročito jer je tada korona virus divljao pa je svaka prilika da se odigra neki takmičarski meč bila zlata vredna. Sada kada se sve stabilizovalo, definitivno mogu reći da sam se opredelio isključivo za dubl.

Nikola Ćaćić

Tanjug/AP

Nikola Ćaćić, Foto: Tanjug/AP

*Prošle godine učestvovao si u osvajanju ATP kupa sa reprezentacijom, bio si član ekipe i ove godine. Kako je igrati u dublu sa najboljim singl igračem današnjice Novakom Đokovićem?

- Igranje sa Novakom je sjajno iskustvo za mene. Prošle godine kada smo osvojili ATP kup po prvi put sam bio deo reprezentacije. Tada nije bilo potrebe za dublom sve do finala, a tada su igrali Nole i Viktor jer se oni mnogo bolje poznaju pa je bilo sasvim normalno da oni izađu na teren. Ove godine sam debitovao zajedno sa Noletom protiv Nemačke, ali smo nažalost izgubili. Svakako da će mi značiti igranje sa najboljim na svetu, kako na privatnom tako i na profesionalnom nivou.

*Da li se čuješ sa Novakom, ima li neki savet za tebe ili možda ti za njega kada je u pitanju dubl?

- Kada god treniramo, Novak je da tu da mi uputi neki savet. Uvek su mi otvorena vrata da ga pitam bilo šta, za bilo kakvo mišljenje. Definitivno bih imao da mu dam koji savet kada je u pitanju igranje dubla (smeh), ali mislim da se neće mnogo puta u karijeri susretati sa takvim izazovima.

*Kako komentarišeš sve što se dešavalo tokom Australijan opena, napade na Novaka, njegovo osvajanje 9. titule u Melburnu?

- Đoković je neko ko dolazi iz "male" zemlje, a tako je uspešan. Mnogima ne odgovara to što je jedan Srbin na vrhu. Ipak, mislim da Novaka baš to hrani, ima u sebi onaj pravi srpski inat. Želi da dokaže svima da je najbolji i mislim da je na dobrom putu da pokaže da je zaista najbolji u istoriji.

*Čini se da si nekako najprisniji sa Ducijem Lajovićem, kada su u pitanju saigrači iz reprezentacije, da li je to tačno i kako je to sve počelo?

- Svi u reprezentaciji smo dobri prijatelji, svi se družimo međusobno. Duci mi je kao brat, znamo se od osme godine, sa njim imam nešto drugačiji odnos. Zajedno smo odigrali i prvi teniski meč gde me je on pobedio, tada smo postali nerazdvojni. Mislim da je on najzaslužniji ovde gde jesam, mnogo mi je pomogao. Pored porodice i devojke sigurno da mi je on najveća podrška. Pored njega sam jako dobar sa Filipom Krajinovićem jer smo sličnih godina.

*Mnogo puta smo svedočili sjajnoj atmosferi u svlačionici reprezentacije Srbije, šta je tajna toga, kako uvek ostajete pozitivni i nasmejani?

Nikola Ćaćić

EPA

Nikola Ćaćić, Foto: EPA

- Veliko prijateljstvo vlada u reprezentaciji. Mislim da je za to najzaslužnija činjenica da nema sujete, svi želimo dobro jedni drugima, podržavamo se međusobno. Svako ima podršku od saigrača, bilo da je u pitanju nešto privatno ili neki izazov u karijeri. Mislim da je baš zbog toga svi žele da daju svoj maksimum kada igraju za reprezentaciju, svi su srećni što imaju takvu priliku.

*Osvojio si turnir na šljaci, a bliži se Rolan Garos, imaš li već plan s kim ćeš napasti Pariz i kakvi su tvoji dalji planovi generalno?

- Nadam se što boljem plasmanu na Rolan Garosu sa Brkićem. Za sada smo se dogovorili za zajedno napadnemo najveći grend slem turnir na šljaci, a za dalje ćemo videti kako nas put vodi.

PROČITAJTE JOŠ: