Švajcarac se konačno javno oglasio, a ono što je rekao o Novaku uzdrmalo je ceo teniski svet
alo.rs
Novak Đoković
Novak Đoković, Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Sten Vavrinka nije imao karijeru kakvoj se nadao, ali je i pored toga uspeo da osvoji tri grend slem pehara. Švajcarac je dao intervju za nedeljnik "Paris Match" u kom je, između ostalog, pričao o i trojici najboljih igrača svih vremena, Novaku Đokoviću, Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu.

Ko će biti najbolji teniser svih vremena?

 

Na pitanje da li je ljubomoran na svog slavnog sunarodnika, Rodžera Federera, 35-godišnji Vavrinka je rekao:

- Kako da budem ljubomoran na jednog od najvećih sportista sveta svih vremena? Kada sam počeo da igram, on je već bio na vrhu. Imao sam prilike da ga upoznam, da osvajam trofeje sa njim. Velika je privilegija biti deo iste generacije sa Rodžerom. Prošli smo mnogo toga zajedno, pravi smo prijatelji, čak iako vodimo vrlo različite živote i stalno smo u gužvi. Sve što smo prošli nas je samo još približilo.

Na konstataciju novinara da "Novak Đoković ima vrlo arogantan imidž" i da ga publika ne voli, Vavrinka je reagovao drugačije.

- Lično, Novak i ja se veoma dobro slažemo, često treniramo zajedno. On ima svoj karakter, pravo da bira šta i kako će da radi - rekao je Vavrinka.

Kad je reč o Nadalu, Stan kaže da je i sa Špancem u najboljim odnosima.

- Isto kao i sa Novakom, često treniramo. Njegovih 13 titula na Rolan Garosu su možda i najveće dostignuće u istoriji sporta. Sa njim, Rodžerom i Novakom, tom velikom trojkom, možemo da budemo srećni. U jednoj eri istovremeno možemo da gledamo tri izuzetna šampiona.

Prijateljstvo na ATP turu, u vreme velikog rivalstva na terenu, teško je ostvarivo.

-Na to da li je moguće da imam prijatelje sa Tura, odgovoriću kad se povučem. Videću sa kim ću biti u kontaktu, ne znam. Mi u tenisu živimo u nekoj vrsti mehura. Svuda po svetu susrećemo se sa istim ljudima. Sa nekim sam prijatelj, sa nekima nisam - zaključio je Vavrinka.

PROČITAJTE JOŠ: