Kim Klajsters
AP/Frank Franklin
Kim Klajsters

AP/Frank Franklin

Kim Klajsters, Foto: AP/Frank Franklin

Bile su šampionke tenisa, svaka jedinstvena na svoj način, osvajale su titule, nizale pobede i poraze...A onda su u nekom periodu svog života rekle: Dosta je! I rešile da se posvete svom porodičnom životu.

Povukle su se iz teniskog sveta, uživale u čarima materinstva i činilo se kako su teniski turniri, putovanja, odricanja zbog tenisa daleko iza njih. Međutim, izgleda da su, pored ljubavi prema porodici, ipak i preovladale emocije prema belom sportu, pa su se neke teniserke i nakon porođaja vratile na teren.

Ovo su samo neke od njih:

Lindzi Devenport

Bivša američka teniserka i prva igračica sveta Lindzi Devenport, dok je još bila aktivna, karakterisali su je snažan servis i odličan forhend. Osvajala je Australijan open, Vimbldon i US open, dok je na Rolan Garosu njen najbolji rezultat polufinale.

Na čelo WTA liste prvi put se popela 12. Oktobra 1998. godine, a u karijeri je osvojila 55 titula, uz zlatnu medalju na OI u Atlanti.
Krajem 2006. godine objavila je da namerava da se povuče iz profesionalnog tenisa na neko vreme da bi rodila dete, što je i učinila 2007. rodivši sina Džegera.

Lindzi Devenport

Profimedia

Lindzi Devenport, Foto: Profimedia

Ipak, nakon toga, razmišljala je i ovako:

“Trenutno se osećam kao sportista koji želi da igra, jer je to moje zanimanje i smatram da je to ono najbolje što ja mogu da radim u svom životu. Ne znam da li će to biti najbolja igra na turniru. Sada imam 32 godine. Nedavno sam postala majka, a sve to donosi određene posledice, i po pitanju mentalne snage. Ali, to ne znači da ne smem da izađem na teren i ne vidim šta mogu da uradim.”

Lindzi Devenport

AP/LeeJinman

Lindzi Devenport, Foto: AP/LeeJinman

Na teren se vratila 2008. prijavivši se na US Open. Sledeći turnir za Devenport je bio Australijan Open, međutim saznala je da je ponovo u drugom stanju, pa je na kraju rešila da definitivno okači reket o klin.

Lindzi je danas majka četvoro dece a 2014. godine je rešila da se okuša i kao trener te započela saradnju sa mladom Amerikankom Medison Kiz.

Serena Vilijams

Američka sportistkinja Serena Vilijams je jedna od najboljih teniserki današnjice. Osvojila je 72 titule u pojedinačnoj konkurenciji, od toga dvadeset tri na grend slem turnirima. Serena Vilijams je jedna od retkih teniserki koja je osvojila sve titule na sva četiri grend slem turnira i u pojedinačnoj i u konkurenciji parova.

Uvek je važila za dominantnu na terenu, protivnice su je se plašile. Kada je objavila da je trudna 2017. godine, kao da je mnogima laknulo, jer su je smatrale nepobedivom.

Serena Vilijams

AP/EliseAmendola

Serena Vilijams, Foto: AP/EliseAmendola

Serena se venčala sa Aleksisom Onahianom, a par je dobio ćerku Aleksis Olimpiju u septembru 2017.

Koliko voli tenis govori i to da je podigla pehar Australijan Opena već u blaženom stanju.

Njena pauza zbog rođenja kćerkice trajala je relativno kratko. Serena je odlučila da se vrati tenisu i to početkom 2019. godine. Pre toga, nastupala je na egzibiciji u Abu Dabiju pred Novu godinu i na meču protiv Jelene Ostapenko nije bila zadovoljna svojom formom.
Vratila se definitivno na Indijan Velsu i tada ubedljivo slavila protiv Zarine Dijaz.

"Bilo je neverovatno. Prošlo je više od godinu dana... Nije bilo lako. Malo sam zarđala, ali nije važno. Sada idem kući kod svog deteta i veoma sam uzbuđena zbog toga", rekla je Vilijams posle meča.

I dan danas Serena pokušava da bude strah i treper protivnicama, ali se čini da je ne gledaju sa strahopoštovanjem kao ranije. Serena je aktivna teniserka ali sve više se povlači sa terena. Ove godine se Amerikanka žestoko uplašila zbog korone i zbog svoje porodice, pa nije baš blagonaklono prihvatila činjenicu da će se neki turniri odigrati, uprkos pandemiji korona virusa.

Kim Klajsters

Nekada prva teniserka sveta, četvorostruka Grend Slem šampionka, Belgijanka Kim Klajsters objavila je da se ove godine vraća tenisu nakon sedam godina tokom kojih je bila "mama sa punim radnim vremenom".

Klajsters je sada odlučila da je vreme da pokuša da istovremeno bude i mama troje dece i teniserka.

Prvi put se povukla 2007, ali se vratila dve godine kasnije da bi 2011. osvojila titulu na Australijan openu.

Kim Klajsters

AP/Frank Franklin

Kim Klajsters, Foto: AP/Frank Franklin

Poznatu teniserku nije omela ni pandemija koronavirusa koja je u jednom trenutku zaustavila sva teniska takmičenja.

"Nadam se da ćemo moći da igramo još ove sezone. Ali čak i da ne bude tako, planiram da nastavim da igram", izjavila je nekadašnja najbolja teniserka sveta.

Belgijanka se vratila tenisu na turniru u Dubaiju, gde je u prvom kolu poražena od Španjolke Garbinje Muguruze, a pre prekida sezone odigrala je još jedan meč, na turniru u meksičkom Montereju.

Kim Klajsters

AP/Frank Franklin

Kim Klajsters, Foto: AP/Frank Franklin

"Nisam se vratila zbog jedne godine. Plan je igrati i nakon toga. Važno je da uživaš u onome što radiš", rekla je Kim.

Možda se jednog dana i Ana Ivanović odluči za ovakav potez, u svetu sporta je sve moguće...

PROČITAJTE JOŠ: