Novak Đoković I Janko Tipsarević
youtube/ATP Tour
Novak Đoković I Janko Tipsarević

youtube/ATP Tour

Novak Đoković I Janko Tipsarević, Foto: youtube/ATP Tour

Ne smiruju se strasti oko organizacije Adria Toura i svega što se desilo na njemu. Napadi na Novaka Đokovića ne prestaju, a sad se oglasio i Janko Tipsarević koji je progovorio o svemu što se događalo u predthodnom periodu.

- Adria tur je bio neverovatan događaj. Ako govorimo o samom događaju, ono što su Novak i njegov tim uspeli da organizuju za mesec dana, zaista je neverovatno. Problem je bio u tome što zbog pandemije događaj nije organizovan u pravo vreme. Srbija je bila jedna od zemalja koja je imala najmanje zaraženih virusom - govorio je na početku razgovora Tipsarević u radio emisiji američkog novinara Krejga Šapira.

Tipsarević otkriva i da je razgovarao sa Đokovićem pošto je Novak bio pozitivan na korona virus.

- Osećao se prilično loše prvih nekoliko dana kada je otkrio da ima koronu. Ali to je verovatno posledica svog psihološkog pritiska sa kojim se suočio. Podmetali su mu i međunarodni i lokalni mediji. U poslednjih pet do sedam dana potpuno je u redu.

Tipsarević je na kraju govorio i o nepravednom tretmanu koji Đoković dobija u svetskim medijima.

- Za njega to nije ništa novo. Imao je dosta problema sa tim. Srbi su u poslednjih 20 godina imali dva ili tri rata, a to je ih je u očima vašeg voljenog "CNN"-a i "BBC"-a napravilo lošim momcima. Da su taj turnir organizovale ostale superzvezde, ne bi se prema njima postupalo kao prema Novaku - rekao je Tipsarević i poentirao: - Postoje mesta u svetu gde ljudi vole Novaka, kao u Aziji, Rusiji, Italiji. Novak je jedan od omiljenih stranih igrača u Italiji. Ali ako pogledate poslednje finale US opena ili VImbldona, bilo je odvratno kako se publika odnosila prema njemu.

PROČITAJTE JOŠ: