Aleksandar Vučić Aleksandar Vulin Sremska Mitrovica
Tanjug/Tara Rdaovanović
Aleksandar Vučić Aleksandar Vulin Sremska Mitrovica

Tanjug/Tara Rdaovanović

Aleksandar Vučić Aleksandar Vulin Sremska Mitrovica, Foto: Tanjug/Tara Rdaovanović

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se iz izhave Avdulaha Hotija da tzv. Kosovo neće prekinuti kampanju za članstvo u međunarodnim organizacijama, mogu zaključiti tri stvari, a to je da reč Albanaca ne znači ništa, da nije čudno da niko ne reaguje i da će Srbija pokušati da čuva mir i stabilnost i da ne gubi nerve ni na koji način.

- Moramo da pokazujemo da smo pouzdran partner i da želimo mir i kompromis. Sačekaćemo da pokušaju da se učlane u prvu organizaciju i ako ih njihovi mentori ne umire mi ćemo nastaviti kampanju za povlačenje priznanja tzv. Kosava, a bićemo pet puta uspešniji - kazao je Vučić i dodao da se podizanjem tenzija na jugu centralne Srbije izaziva nemir u regionu.

Pročitajte:

 - Pokušaćemo da se borimo za bolji život svih ljudi, ali ako neko misli da će bilo kakave provokacije moći da prođu, nećete taj film moći da gledate. Mi smo se spremili za razgovore o ekonimiji, a oni su došli sa zahtevom za ratnu odšteštu. To im je ekonomija jer nemaju fabrike i investicije pa žele od Beograda pare - kazao je on i dodao da dijalog mora da se nastavi, ali ako misle da to znači potpisati nezavisnost Kosova ne treba ni da zovu na pregovore.

Preporučujemo: