saobraćaj u beogradu
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

Sekretarijat za saobraćaj je tokom prošle godine na zahtev Sekretarijata za poslove odbrane vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, radi preduzimanja mera predostrožnosti tokom obilnih padavina u julu 2022. godine obilazio potencijalno kritične lokacije koje imaju problema sa atmosferskih vodama i odvodnim sistemima.

Tom prilikom preduzete su mere i na mestima koja su prepoznata kao kritične lokacije postavljena je saobraćajna signalizacija (saobraćajni znak za opštu opasnost) uz dopunsku tablu "za vreme velikih kišnih padavina" u određenoj dužini.

Lokacije obuhvaćene signalizacijom

Lokacije koje su do sada obuhvaćene postavljenom signalizacijom su raskrsnica Milana Rešetara i Zmajeva, raskrsnica Ugrinovačke i Dobanovačkog puta, Trgovačka - kod Gazprom benzinske pumpe, podvožnjak - Košutnjak, petlja "Hitna pomoć", podvožnjak - Tadeuša Košćuška, podvožnjak - Dobanovačka i kružni tok - Vojvođanska.

Predmetna signalizacija ima za cilj da se vozači informišu o delovima ulične mreže na kojima postoji rizik akumuliranja većih količina atmosferskih voda usled konfiguracije terena, nedovoljnog kapaciteta saobraćajnice, ili nepostojanja kišne kanalizacije.

Postavljena signalizacija - kao prelazno rešenje

Tokom trajanja procesa rešavanja navedenih problema izgradnjom i povećanjem kapaciteta kišne kanalizacije, postavljena signalizacija, kao prelazno rešenje, treba da informiše vozače o potencijalnoj opasnosti, kako bi u vanrednim okolnostima na vreme birali alternativne trase i kako bi se izbeglo formiranje gužvi na kritičnim mestima.

Napominjemo da je tokom nepovoljnih uslova za vožnju, obaveza vozača da uz povećanu pažnju svoju vožnju prilagode uslovima puta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading