Autoput gužva saobraćaj
Alo!/D. V.
Autoput gužva saobraćaj

Alo!/D. V.

Autoput gužva saobraćaj, Foto: Alo!/D. V.

Iz Puteva Srbije apeluju na učesnike u saobraćaju da u zoni klizišta prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Putevi Srbije navode da je u toku rehabilitacija kolovozne konstrukcije na delu auto-puta petlja Novi Banovci-petlja Nova Pazova i da će trajati do 1. juna, zbog čega je saobraćaj preusmeren sa leve strane kroz otvoreni službeni prolaz na desnu stranu u preticajnu saobraćajnu traku, dok će se saobraćaj na desnoj strani odvijati voznom saobraćajnom trakom.

Navodi se i da će se na auto-putu kod Bubanj potoka, do 1. novembra postavljati saobraćajna signalizacija u okviru radova na izgradnji nove petlje Bubanj Potok.

Radiće se u zaustavnoj saobraćajnoj traci, navode iz Puteva Srbije i dodaju da počinju 225 m nakon petlje Bubanj potok u smeru ka Nišu i da će se saobraćaj preusmeravati na voznu i preticajnu saobraćajnu traku.

Na delu puta Batočina - Kragujevac, radi se na izgradnji nove trake i rekonsturkciji postojeće kroz Batočinu, uz ograničenje brzine od 40 km/h.

U zoni radova od benzinske stanice Knez petrol do česme u Batočini, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila na desnoj kolovoznoj traci. Na ostalom delu gradilišta, saobraćaj se odvija dvosmerno. Planirano trajanje radova do 1. novembra.

Na delu auto-puta Ub-Lajkovac, radi se na košenju trave u razdelnom pojasu, do 23.maja od 7 do 15. Za saobraćaj se povremeno zatvara preticajna i zaustavna saobraćajna traka.

Prema informacijama Uprave granične policije u 13.30 časova: na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 240 minuta, na Kelebiji 120 minuta, na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu,180 minuta. Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.