KAZNE ZA ONE KOJI PUNE BAZENE KOD KUĆE Stiglo upozorenje iz javno komunalnog preduzeća
Printksrin

 

Zalivanje bašta, punjenje bazena, pranje dvorišta samo su neki od načina nenamenskog trošenja vode koje su tokom prošle nedelje zatekle ekipe JKP "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" i Komunalne milicije na obodu prestonice.

Kako je rečeno iz nadležnog komunalnog preduzeća, najviše intervencija bilo je u Barajevu, a kontrola se nastavlja i narednih dana, pogotovo na teritoriji ove opštine, od Ripnja do Velike Moštanice.

Umesto sankcija, nesavesni korisnici su opomenuti, a ukoliko se sugrađani ogluše o apele, plaćaće kazne.

Radnici Službe kontrole potrošača "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" do subote su obilazili Pinosavu, Zuce i Beli Potok na Voždovcu, Boljevce i Jakovo u Surčinu, Guncate, Baćevac, Staru Lipovicu u Barajevu, kao i Krnjaču, Kotež, Ovču, Slance i Veliko Selo na Paliluli.

- Najčešći uzrok neracionalne potrošnje su zalivanje travnjaka, u manjem broju bašta, ali i punjenje bazena, pranje dvorišta... - kažu iz JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija". - Komunalna milicija je, u saradnji sa našim ekipama, kontrolisala potrošače u Barajevu, Velikom Selu i Slancima. Opominjali su građane koji su odmah prekinuli te radnje. Zatečeno je punjenje dvorišnog bazena, koji je odmah prekinuto na ventilu, a vlasnik kuće se nije pojavljivao. Bilo je i lica koja nisu imali lične isprave tokom zalivanja travnjaka.

S obzirom na to da ponovo ulazimo u period veoma visokih temperatura, iz ovog javnog preduzeća ponovo apeluju na Beograđane da odgovorno troše vodu, odnosno za piće i higijenske potrebe.

- Potrošnja vode, u odnosu na godišnjni prosek, povećana je za više od 30 odsto, dok je u rubnim delovima grada, veća dva do tri puta od uobičajene, zbog nenamenskog trošenja. U narednim danima, biće i sankcionisanja, gde će nadležni organi izricati mandatne kazne - upozoravaju u "Vodovodu".

PO DŽEPU DO 50.000 DINARA

Prema Odluci o prečišćavanju i distribuciji vode JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", onaj ko nenamenski troši vodu, odnosno koristi je u poljoprivredne ili slične svrhe biće sankcionisan novčanom kaznom od 10.000 ukoliko je reč o fizičkom i 50.000 dinara ako se radi o pravnom licu.

U MLADENOVCU JOŠ DVA BUNARA

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić izjavio je juče da je vodovodni sistem u toj opštini stabilizovan i da svi žitelji ovog dela Beograda, kao i visinske zone, imaju vodu. - Prema izveštaju JKP "Mladenovac", od juče ujutro svi građani koji se snabdevaju sa našeg vodovoda imaju vodu. Priključićemo još dva bunara, a treći krajem nedelje.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
markovic

29.06.2021 11:30

haha aj nek dodju i probaju da udju u dvoriste bez naloga tj prave policije, sat se ocitava bezicno, tako da ne moraju da ulaze u dvoriste!

Pera

29.06.2021 12:24

Kako laze ovaj Glisic Selo Mladenovac danas nema vode. Gnusna laz Laz Laz

Malinoa

29.06.2021 15:21

Kad redovno plaćam,trošiću koliko hoću