MINISTAR PROSVETE UPUTIO VAŽAN APEL Preporuka je da se učenici stariji od 12 godina vakcinišu
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Direktorima osnovnih i srednjih škola juče je upućen dopis iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa preporukom da se vakcinišu oni zaposleni u ustanovama obrazovanja i vaspitanja koji to do sada nisu učinili. Takođe se školama snažno preporučuje da se učenici stariji od 12 godina vakcinišu protiv koronavirusa.

– Kako se približava početak nove školske godine, a u želji da se učenici u punom obimu vrate u školske klupe i da se obrazovno-vaspitni rad od 01.09.2021. godine ostvaruje na uobičajen način, neposredno u prostoru škole, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pristupilo je instrukcijama za obrazovno-vaspitne ustanove – navodi se u dopisu Ministarstva.

Organizacija rada u najvećoj meri zavisiće od aktuelne epidemiološke situacije, stoji u dopisu.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zahvaljuje se svim zaposlenima u ustanovama obrazovanja i vaspitanja koji su uvažili preporuke nadležnih institucija da se vakcinišu i na taj način dali doprinos stvaranju bezbednih uslova za normalizaciju obrazovno-vaspitnog rada. Preporučujemo i svim onima koji do sada to nisu uradili, da se vakcionišu u narednom periodu, jer time daju doprinos kako ličnoj sigurnosti i zaštiti od epidemije, tako i zaštiti svih ostalih učesnika u obrazovno-vaspitnom radu – navedeno je.

Krizni štab doneo je zaključak o vakcinaciji.

– Saglasno zaključku, školama se snažno preporučuje da se učenici stariji od 12 godina vakcinišu protiv bolesti kovid – 19 u skladu sa aktuelnim Stručno-metodološkim uputstvom za sprovođenje vanredne preporučene imunizacije protiv kovida – 19 Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut – navodi se u dopisu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading