SVE VIŠE MLADIH PACIJENATA  U Kruševcu raste broj prijema mlađih od 30 godina obolelih od korone
Tanjug

U kovid bolnici u Kruševcu trenutno je hospitalizovano 75 pacijenata, a kako je za Tanjug ispričao koordinator te bolnice dr Vladan Cvetanović, poslednjih dana je povećan broj prijema pacijenata i to starosne dobi do 30 godina i mlađi.

Dr Cvetanović kaže da kod tih pacijenata dominira srednje - teška klinička slika, da se niko od njih ne nalazi na aparatima za mehaničku ventilaciju, ali i da su svi nevakcinisani.

"Mlađi nemaju najtežu kliničku sliku, ali ne znači da neće imati i to ne možemo da znamo. Veliki je porast novoprimljenih, strukture koje su za sada su sa srednjom kliničkom slikom što ne znači da neće neko od njih završiti sa najtežom kliničkom slikom", ukazao je Cvetanović.

Kliničke slike hospitalizovanih, kako kaže Cvetanović, upućuju i na to da se radi o novom soju.
Na intenzivnoj nezi nalazi se 10 pacijenata, kaže dr Cvetanović i dodaje da se radi o starijim pacijentima, od kojih je nekolicina na mehaničkoj ventilaciji.

Što se tiče broja dnevnih prijema, navodi Cvetanović, to je u konstantnom porastu svaki dan, a juče je primljeno 15 pacijenata.
Cvetanović ističe da konstatno raste broj hospitalizovanih, da je porast prijema na dnevnom nivou počeo da raste u poslednje dve nedelje i kaže da očekuje da do kraja septembra bolnica u Kruševcu, koja može da primi 500 pacijenata, bude puna.

"Izgubili smo dosta vremena koje smo mogli da iskoristimo za mnogo bolju i aktivniju imunizaciju. Sada će nam se vratiti veliki broj nevakcinisanih, a zaraženih stanovnika iz zemalja iz okruženja. Moramo da nastavimo sa imunizacijom, ali smo mnogo vremena izgubili", poručio je Cvetanović.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading