HLADNOKRVNI UBICA Indijac uhapšen zbog brutalnog ubistva prijatelja: Lažirao sopstvenu smrt kako bi izbegao zatvor
Alo

Indijac Sudaš Kumar uhapšen je zbog ubistva koje je počinio kako bi lažirao sopstvenu smrt.

Policija navodi da je on pokušao da čoveku koga je ubio da svoj identitet kako bi izbegao suđenje za još jedno ubistvo za koje je osumnjičen.

Kako se pretpostavlja, prenose mediji, Indijac je ubio jednog zidara i telo ubijenog predao kao svoje. On je ranije optužen za ubistvo svoje trinaestogodišnje ćerke koja je pokušala da pobegne od kuće 2018. godine.

Tridesetšestogodišnji Kumar je uhapšen i čekao je suđenje u zatvoru, ali je pušten prošle godine dok su vlasti pokušavale da spreče izbijanje koronavirusa smanjenjem broja zatvorenika u prenatrpanim zatvorima.

Lažna identifikacija

Prošlog meseca policija je pronašla beživotno telo na periferiji Nju Delhija. Čovek je imao na sebi Kumarovu odeću i u džepu njegovu ličnu kartu.

- Telo je delimično izgorelo, a lice toliko da je bilo neprepoznatljivo - rekao je policijski nadzornik Iraj Raja za strane medije.

- Pozvali smo njegovu ženu na prepoznavanje. Ona je odmah telo tog muškarca identifikovala kao svog muža. Međutim, mi nismo bili ubeđeni da je tako - rekao je on.

Kobni plan

Policija je dobila dojavu da je Kumar i dalje živ. Nakon istrage napokon je uhapšen ispred svoje kuće u petak.

- Tokom ispitivanja je konačno sve priznao - rekao je Raja.

Kumar je ispričao policiji da se sprijateljio sa zidarom, pa ga je pozvao u svoju kuću. Pod izgovorom da je potrebno da obavi neke popravke, dao mu je svoju odeću. Potom ga je pretukao nasmrt i polio alkoholom. Pre nego što se oslobodio tela, Kumar je u džep nesrećnog čoveka stavio svoja dokumenta.

Kumar je optužen za ubistvo, a njegova supruga za saučesništvo u ubistvu, rekao je Raja i dodao da će njegov tim biti nagrađen za ovu uspešnu akciju.

Čast važnija i od života deteta

Ubistva iz časti su uobičajena u Indiji, a često ostaju nekažnjena. Oko 145 takvih ubistava dogodilo se između 2017. i 2019. godine, baš tokom perioda kada je Kumar ubio svoju trinaestogodišnju ćerku, rekao je nedavno za „Indija tudej“ državni ministar za unutrašnje poslove Adžaj Kumar Mišra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading