POČINJE IZGRADNJA MARINE U VELIKOM GRADIŠTU Potpisan sporazum o razvoju turističkog kompleksa na Srebrnom jezeru
Alo

Sporazum o realizaciji 1. faze projekta izgradnje marine u Velikom Gradištu između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Agencija za upravljanje lukama, Javnog vodoprivrednog preduzeća “Srbijavode“ i opštine Veliko Gradište svečano je potpisan.

On je rezultat prethodno potpisanog Memoranduma o razumevanju u oblasti nautičkog turizma u unutrašnjim plovnim putevima, između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Agencije za upravljanje lukama.

-  Sporazum koji je danas potpisan omogućiće početak rada na procesu izgradnje marina i međunarodnih putničkih pristaništa i time značajno doprineti unapređenju održivog i planskog razvoja nautičkog turizma u ovom delu Srbije, kao i razvoju turističko-rekreativnog kompleksa na Srebrnom jezeru, gde se iz godine u godinu beleži sve veći rast broja turista i noćenja - rekla je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić.

-  Zahvaljujem se ministarki trgovine, turizma i telekomunikacija gospođi Tatjani Matić, direktoru Agencije za upravljanje lukama gospodinu Vuku Peroviću i direktoru Javnog vodoprivrednog preduzeća “Srbijavode“ gospodinu Goranu Puzoviću što su prepoznali ovu destinaciju i što su nam pomogli da zajednički izgradimo marinu. Nadam se da će se saradnja sa Vladom Srbije nastaviti, sa ciljem da u budućnosti napravimo jednu turističku ponudu i jednu turističku organizaciju Gradišta, Golupca i Požarevca – poručio je predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading