KO JE JELENA BEGOVIĆ Žena koja je znanjem, pristojnošću i vaspitanjem sinoć osvojila srca građana Srbije?
Foto: Printskrin

Sinoćnjim gostovanjem u emisiji Hit Tvit pažnju i simpatije građana Srbije osvojila je doktorka Jelena Begović, direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo. Žena koja je ceo svoj zivot posvetila nauci, prošla je sve lestvice u u naučnom radu.

Započela je rad u struci 1998. godine kao istraživač pripravnik upravo na Institutu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, pa napredovala kao istraživač saradnik, naučni saradnik i viši naučni saradnik, a paralelno je napredovala i u radnom odnosu kao zamenik šefa Laboratorije za molekularnu genetiku industrijskih mikroorganizama. Zatim 2011. godine postaje zamenik direktora Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo, da bi 2013. preuzela vođenje ove domaće prestižne naučne ustanove. Jelena Begović doktorirala je 2008. godine na Biološkom falultetu.

Kada se pogleda njena impresivna biografija, jasno je da je doktorka Begović do svih svojih rezultata došla isključivo radom, marljivošću, potpunom posvećenošću nauci i poslu koji voli.

Upravo ljubav prema nauci i želja da se taj segment našeg društva unapredi, doktorku Begović su podstakli da se više angažuje u društvenom životu, a napori koje ulažu naša država i predsednik Vučić u tom segmentu bili su joj podsticaj da donese odluku da svojim imenom i učešćem na listi, podrži tok predsednika Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke na narednim izborima.

Ona kaže da je učešće na predstojećim izborima za nju veliki izazov, da je dobila veliku podrsku ljudi u SNS i predsednika Vučića lično i ističe:

Mene interesuju nauka i obrazovanje. Oni postaju stubovi u ozbiljno razvijenim državama. To postaje ekonomska kategorija.

Jasno je da ime dokotorke Jelene Begović predstavlja veliko pojačanje za Srpsku naprednu stranku, ali je pre svega i jasan signal da predsednik Vučić i SNS žele da u narednom periodu jos više ulažu u nauku, obrazovanje i jačanje naše, kako se to popularno kaže, naučne industrije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (6)

Loading
Mile Jagodinac

07.02.2022 12:09

Fantastična gospodja skromna, lepa, pametna , sve ima i vredna-borac

Milos

07.02.2022 12:18

Hvala bogu da vidimo jos jednu skromnu vaspitanu i kulturnu osobu nebitno kojoj stranci pripada.Mislim da je ona olivenje jedne pave zene jos ako je ostvarena kao majka onda svaka cast.

Ja

07.02.2022 14:12

Žalosno je što je vaspitanje, trud i rad danas raritet i što se tome čudimo. Ali to je, valjda, tranzicija.

Ruzica

07.02.2022 14:12

Takve ljude treba angazovati i zadrzavati u zemlji. Prava dama, skromna, pametna, sposobna. Tako se ponasaju pametni i sposobni.

Voks

07.02.2022 15:29

Bravo! Gospođa Begović je sjajan lik! Jasna, otvorena, čistog i preciznog razmišljanja, otvorenog uma, žena koja na sadašnji trenutak Srbije gleda širom otvorenih očiju i uma nekoga ko jasno vidi razliku između Srbije 2000- tih i danas!