Gradonačelnik Bakić obišao radove na izgradnji kolovoza u Cvetnoj ulici na Paliću
Grad Subotica

Gradonačelnik Bakić je, tom prilikom, izjavio da je za izgradnju kolovoza u ovoj ulici, u dužini od 230 metara i širine četiri metra, iz gradskog budžeta izdvojeno devet miliona dinara, i da će tokom narednih nekoliko dana biti okončani radovi i na izgradnji kolovoza u Jasenovačkoj ulici, takođe u Mesnoj zajednici „Palić“

„Danas sam, u Novom Sadu, u ime subotičke lokalne samouprave, potpisao ugovor između Grada Subotice i Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine o dodeli 170 miliona dinara za finansiranje projekta ’Izgradnja i rehabilitacija saobraćajne infrastrukture u Subotici’. Zahvaljujem se Upravi za kapitalna ulaganja što je i ove godine prepoznala potrebe grada Subotice i njenih građana vezane za razvoj saobraćajne infrastrukture u našem gradu. Sa opredeljenih 50 miliona dinara u budžetu grada, ove godine ćemo raspolagati sa 220 miliona dinara za unapređenje putne infrastrukture na teritoriji grada Subotice, sa kojima ćemo rešiti brojne infrastrukturne probleme. U okviru ovog projekta biće rekonstruisan Novosadski put, odnosno obilaznica oko Palića, u dužini od oko pet kilometara, što će dodatno osnažiti  turističku ponudu Palića koji je među top šest turističkih destinacija u našoj zemlji“, naglasio je Bakić.

 

Dodao je da će narednih dana početi radovi na rekonstrukciji ulice Arsenija Čarnojevića, kao i radovi na izgradnji kolovoza u ulici Luke Botića, u Mesnoj zajednici „Dudova šuma“, i II vinogradi, u MZ „Čantavir“.

„Pre nekoliko dana završena je i rekonstrukcija ulice Jovana Mikića, jedne od najprometnijih saobraćajnica u tom delu grada, u dužini od jednog kilometra. Za realizaciju tog projekta, iz gradskog budžeta je obezbeđeno 14,5 miliona dinara. Zahvaljujući sredstvima opredeljenim za razvoj saobraćajne infrastrukture, i u ovoj godini moći ćemo ravnomerno da razvijamo kako gradsku, tako i prigradsku i seosku putnu mrežu“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Izvođač radova na izgradnji kolovoza u Cvetnoj ulici je kompanija „Vojput“, iz Subotice. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading