BESPLATNO! Novi vođeni obilazak Novog groblja
JKP „Pogrebne usluge“

U okviru bogate riznice Novog groblja i sećanja na živote koje čuvaju njegove aleje i kameni svedoci sećanja, izdvojaju se priče o buntovnicima duha, večitim Odisejima, ljudima o kojima je mnogo pisano, ali nikad dovoljno, jer uvek nešto novo može da se doda i otkrije.  

Ova tura obilaska posvećena  je književnicima i pesnicima dvadesetog veka, tvorcima duha, ljudima koji su svojim idejama i delima krčili put ka modernosti i savremenosti.  

BESPLATNO! Novi vođeni obilazak Novog groblja

JKP „Pogrebne usluge“

 

Podsetićemo se onih velikiih duhova novog vremena koji su dubokom emocijom prožimajući sudbinu čoveka i sveta, uplićući vlastitu emociju i dušu, neretko nalazeći se u teškim životnim i emocionalnim situacijama, stvarali dela koja su nadrasla ove prostore, kao i vreme u kome su nastala.  

U okviru ovonedeljne šetnje prisetićemo se priče o književnicima koji su u isto vreme bili diplomate, prisetićemo se priče o poslednjem dvoboju kod nas, priče o jednom čuvenom ljubavnom trouglu, ali i priče o zavisti sredine prema onima koji izlaze iz okvira prosečnosti. Rečju, evociraćemo uspomene na priče o borbi za veru u čoveka i ljubavi prema životu. 

Naša preporuka za prijatno provedeno nedeljno popodne! 

Trajanje obilazaka: 120 minuta 

Mesto okupljanja: na platou kod glavne kapije Novog groblja (Ruzveltova 50) 

Priča i vodi: dr Violeta Obrenović, istoričarka umetnosti 

Kontakt: info@beogradskagroblja.rs 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading