MUP SE OGLASILO NAJNOVIJIM SAOPŠTENJEM Potreban zajednički odgovor i bliska saradnja policija u regionu (FOTO)
MUP

Saopštenje prenosimo u celosti:

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević izjavio je danas na sastanku direktora policija u okviru Brdo procesa, da je srpska policija pouzdan partner u borbi protiv iregularnih migracija i da je u poslednje tri godine razbila 20 organizovanih kriminalnih grupa osumnjičenih za krijumčarenje migranata.

Vasiljević je precizirao da je od početka godine srpska policija podnela 123 krivične prijava protiv 164 osobe osumnjičene za krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i procesuirala tri organizovane kriminalne grupe.

Na sastanku, koji se održava u Portorožu, Vasiljević je istakao da je tokom ove godine zabeležen porast iregularnih migracija i da je u odnosu na 2021. godinu otkriveno gotovo 191 odsto više nezakonitih prelazaka.

Vasiljević je naglasio da je za uspešnu borbu protiv svih vidova kriminala i očuvanje sigurnog okruženja za naše građane potreban zajednički odgovor i bliska saradnja policija u regionu.

Na sastanku je dogovoreno dalje jačanje i unapređenje saradnje, posebno kroz rad operativnih grupa na ekspertskom nivou.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading