ČUDO Porodicama koje su prevarene za smeštaj u Grčkoj javila se žena koja im je uzela pare: Vratila avans za kuće koje ne postoje!
Foto: Alo!/ilustracija

- Meni se javila, odblokirala me i rekla da je nekima vratila novac i da će uskoro i nama - rekla nam je S. U., koja je na ime rezervacije Žaklini J. iz Srbije koja živi u Grčkoj poslala 100 evra.

- Ja sam shvatila da sam prevarena tek kad sam pročitala upozorenje na Fejsbuk stranici Grčka info - rekla je za Alo! S. U., koja je u dve grupe na Fejsu objavila da traži smeštaj u Grčkoj i ta Žaklina ju je tako našla.

- Iako sam se već oprostila sa svojih 100 evra, nadam se da će i meni novac biti vraćen - kaže ona.

„Valjda nije poenta da se vraća novac, već da li dotična uopšte poseduje i izdaje nekretnine u Grčkoj. Obavestio bih turističke inspekcije u Grčkoj i Srbiji, a i policiju. Pozdrav i oprez“, napisao je jedan od članova grupe nakon što je nekoliko porodica potvrdilo da im je novac vraćen.

Šta je bio razlog za ovakav postupak, oštećeni ne znaju, a neko od njih je komentarisao da je „Žaki obrnula lovu“, pa sad vraća kad vidi da je razotkrivena njena prevara.

Ove porodice uplatile su za letovanje u Pefkohoriju i Vurvuruu po 100 ili 200 evra kao avans putem Western Uniona za vilu koja nema ime i ne postoji na mapama. Žaklina J. je iskoristila podatke iz polise zdravstvenog osiguranja koju je porodica iz Kraljeva ostavila u lekarskoj ordinaciji u kojoj su pregledali njihovu ćerku, a u kojoj je ona radila. Neke žrtve nalazila je na društvenim mrežama, a svima je nudila smeštaj u vilama koje  ne postoje. Fotografije smeštaja, kako su naknadno saznali, skidala je s interneta i lažno ga predstavljala kao svoj. Kada su ljudi shvatili da su prevareni, blokirala ih je. Tako je uradila i sa ostalima.

Podsećamo, ukoliko ste žrtva ovakve prevare, to morate prijaviti policiji. Jedini način da budete zaštićeni jeste da idete preko zvanične turističke agencije, a o korisnicima koliko-toliko brinu i sajtovi kao što su Booking, Airbnb…

Pokušali smo opet da stupimo u kontakt i sa Žaklinom J., ali se ona nije javljala na telefon niti je odgovarala na poruke.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading