U DAMASK STIGLA POMOĆ SRBIJE Prikupljeno više od šest tona hrane (FOTO/VIDEO)
Foto: Printscreen/Ministarstvo odbrane

Otpremanju humanitarne pomoći prisustvovao je, u ime Vlade Republike Srbije, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević.

Vučević je istakao da je ponosan na našu državu i na sve građane Srbije koji su se odazvali pozivu da pomognemo onima koji su ugroženi užasnim zemljotresom.

Prema njegovi rečima, pomoć će, iz Damaska biti upućena u severozapadni deo Sirije i tamo gde vlada te zemlje proceni da je pomoć potrebna.

"Zaboravili smo, na žalost, da se dešava često da je priroda jača od svake ljudske moći i to je snažna opomena za sve nas. Danas smo fokusirani na pomoć našoj braći, prijateljima u Sirijskoj Arapskoj Republici. Poštujući direktive predsednika republike, Vlada Republike Srbije je organizovala isporuku prvog kontingenta hrane za sirijski narod, narod u ovoj napaćenoj državi prvo i ratovima, a sada evo i ovim užasnim tragičnim zemljotresom. 

Zahvaljujem ambasadoru Sirijske Arapske Republike u Beogradu na podršci, pomoći i na zajedničkom organizovanju ove isporuke. Ovo je samo prvi kontingent, nešto manje od šest tona samo hrane, a ambasador mi je rekao da ima preko 100 tona hrane do sada skupljene samo za Siriju i verujem da ćemo zajedno sa 'Er Srbijom', ali i drugim prevoznicima organizovati i narednih dana i nedelja prevoz onoga što je najpotrebnije sirijskom narodu", istakao je ministar Vučević.

U DAMASK STIGLA POMOĆ SRBIJE Prikupljeno više od šest tona hrane (FOTO/VIDEO)

Ministarstvo odbrane

 

Ambasador Sirije u Srbiji Basem Džaman Aga izrazio je zahvalnost Republici Srbiji i njenim zvaničnicima na prikupljenoj pomoći, koja će narodu Sirije pomoći u ovim teškim trenucima.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading