Preminula trudnica u 6. mesecu trudnoće
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Prema rečima direktorke Zdravstvenog centra u Užicu Nataše Gagović trudnica je primljena u teškom opštem stanju, u šestom mesecu trudnoće, preduzete su sve mere, ali je pacijentkinja preminula.

- Dana 2. marta u 17.49 časova na odeljenje ginekologije Opšte bolnice Užice primljena je pacijentkinja M. I. 1998 god. u teškom opštem stanju u šestom mesecu trudnoće. Po prijemu obrađena je klinički i laboratorijski. Konsultovani potrebni specijalisti. U 3.35 časova, 3.marta, trudnica je preminula. Nakon kliničke obdukcije ćemo imati više informacija – rekla je dr Gagović.

Ona je dodala da je dete bilo bez znakova života. Prema njenim rečima biće formirana komisija i obavljen unutrašnji stručni nadzor, kako bi se utvrdilo da li je bilo propusta u lečenju, dok će obdukcija pokazati šta je bio uzrok smrti.

Inače, nezvanično saznajemo da je trudnic aimala bolove u slabinskom delu leđa i nekoliko dana je lečena od upale mokraćnih kanala. 

- Sa temperaturom višom od 39 stepeni, mučninom i povraćanjem došla je na odeljenje užičke bolnice. Odmah je utvrđeno da je plod mrtav I urađen carski rez. Imala je veliko krvarenje, dobila je 40 jedinica krvi i plazme. Urađeno je i odstranjivanje materice, ali nažalost pored svih napora preminula je na operacionom stolu – kažu nezvanično u bolnici i dodaju da je poslednji pregled imala 15. februara i da je sve bilo u redu. 
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading