65. Međunarodni sajam tehnike i tehnoloških dostignuća u Beogradu
Foto: Alo/ministarstvo prosvete

Republika Srbija imaće svoj nastup u okviru ovog sajma u hali H2 Beogradskog sajma, a postavka nosi naziv "Igraj za čovečanstvo! Nauka za sve".

Sajam će biti posvećen najnovijim dostignućima u oblasti tehnike, nauke i inovacija, pružajući posetiocima jedinstvenu priliku da istraže najnovije tehnološke trendove i upoznaju se sa najinovativnijim rešenjima iz različitih industrija, da se upuste u inspirativne diskusije i uspostave nove poslovne kontakte.

Republika Srbija predstaviće se inovativnom postavkom i nizom panela, koji će pokriti mnoge aktuelne teme iz oblasti nauke, inovacija i tehnologije u Srbiji. 

Zvanično otvaranje 65. Međunarodnog sajma tehnike i tehnoloških dostignuća zakazano je za 16. maj u 11 časova. Očekuje se da će ceremoniji otvaranja prisustvovati eminentni stručnjaci iz oblasti tehnologije, zvaničnici Vlade Srbije, brojni izlagači, preduzetnici i istraživači. 

Panel diskusije okupiće vodeće stručnjake iz različitih industrija i pružiti izvanrednu priliku za razmenu ideja, razgovor o ključnim temama i pronalaženje rešenja za izazove sa kojima se industrija suočava. Dr Jelena Begović, predsednik Odbora za organizaciju nastupa Republike Srbije na 65.

Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća i ministar nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i Mihailo Jovanović, ministar informisanja i telekomunikacija, biće panelisti tokom prvog dana sajma, a ovi paneli fokusiraće se na pitanja kao što su BIO4 Kampus, savremena tehnologija, primena veštačke inteligencije u medicini, podrška inovacijama, razvoj pametnih gradova, digitalna transformacija industrije i upotreba naprednih tehnologija u privredi.

Paneli će uključivati i istaknute predstavnike industrije, akademskih institucija i stručnjake koji će razgovarati o temama kao što su veštačka inteligencija, robotika, energetska efikasnost, inovativni materijali, e-mobilnost i mnoge druge.

Ovi paneli pružiće im priliku posetiocima da dobiju uvid u perspektive stručnjaka iz različitih oblasti i steknu dublje razumevanje o aktuelnim trendovima i mogućnostima koje donosi tehnološki napredak.

Pored panela, inspirativna postavka nastupa Republike Srbije na ovom sajmu posetiocima će dati priliku da iz prve ruke iskuse šta sve napredak u oblastima tehnologije, nauke i inovacije donosi čitavom društvu. Pridružite nam se i igrajmo za čovečanstvo!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading